5 Handige feiten over laminaat

Overweeg je een laminaatvloer aan te schaffen? Dan wil je jezelf natuurlijk goed inlezen in deze vloer, zodat je weet wat je in huis haalt. Letterlijk en figuurlijk. In deze blog geven we 5 handige feiten over laminaat. Doe er je voordeel mee en bestel vervolgens jouw laminaatvloer voordelig en snel op Vloeren.nl!

Goedkoop is wél voordeliger

Je kent de uitspraak wel: goedkoop is duurkoop. Mensen zeggen vaak dat goedkoop niet altijd beter is. Dat hoeft echter niet het geval te zijn. Laminaat is vaak stukken goedkoper dan hout, maakt dat dan een slechte vloer? Nee, maar wel een hele andere vloer. Eigenlijk kan je de prijs van laminaat tegenover hout ook niet vergelijken als je het over goedkope vloeren hebt. Laminaatvloeren zijn gewoon een stuk goedkoper, omdat ze van minder kostbaar materiaal worden gemaakt. Laminaat heeft, daar tegenover, ook een minder langere levensduur dan hout en ook beschikt laminaat over hele andere eigenschappen dan hout. Wij selecteren onze laminaatvloeren op kwaliteit en prijs. De prijs/kwaliteitverhouding is bij ons altijd in balans. Wil je betere kwaliteit, dan kost dat ook iets meer. Bekijk bijvoorbeeld eens onze laminaatvloeren die geschikt zijn voor projectkwaliteit. Deze hebben een dikkere slijtlaag en zijn dan ook iets duurder. Nog steeds zijn wij de goedkoopste van NL!

Laminaatvloer of houten vloer?

Het verschil tussen een houten vloer en een laminaatvloer is tegenwoordig nihil. We hebben het dan uiteraard over de uitstraling van de vloer, niet over de eigenschappen. Dankzij moderne technieken lijkt een laminaatvloer net zo veel op hout als hout zelf. Voor de natuurlijke uitstraling hoef je het in elk geval niet te laten. Voor de prijs kun je het zeker eens overwegen. Want zo’n laminaatvloer is stukken voordeliger dan een houten vloer. Ook vraagt een laminaatvloer minder onderhoud. Een houten vloer moet je goed onderhouden met speciale was en eens in de zoveel tijd een nieuwe olielaag geven. Ook kan hout niet goed tegen vocht. Bij laminaat maakt dat gelukkig weinig uit.

Laminaat is eenvoudig in gebruik

Laminaatvloeren zijn eenvoudig zelf te leggen dankzij een handige klikverbinding. Dit betekent dat je de vloer ook makkelijk weer mee kunt nemen bij een eventuele verhuizing. Ook als er een plank is beschadigd, dan kan je deze eenvoudig vervangen. Laminaatvloeren worden namelijk niet verlijmd aan de ondergrond, waardoor ze er altijd weer uit gehaald kunnen worden. Dat is wel anders bij een verlijmbare PVC-vloer, bijvoorbeeld.

Laminaat valt onder de inboedel

Wist je dat laminaatvloeren onder de inboedel vallen? Dit heeft weer te maken met het feit dat ze heel eenvoudig uit huis te halen zijn vanwege de klikverbinding en het feit dat ze zwevend worden gelegd. Zo kun je zonder beschadigingen de vloer verwijderen. Heb je een vloer die verlijmd of verspijkerd is, dan valt deze onder de opstalverzekering. Zeker iets om rekening mee te houden bij het uitzoeken van de vloer!

Er zitten dus veel voordelen aan laminaat, naast de gunstige prijs. Bekijk ons aanbod laminaatvloeren hier! We hebben normaal laminaat, visgraat laminaat en tegel laminaat. Super mooi én praktisch!