DIY: Zo style je een shabby chique interieur!

Wat is shabby chique?

Shabby chique is een heel toegankelijke stijl omdat het te combineren is met zoveel verschillende soorten meubels. Het shabby chique interieur is de laatste jaren dan ook enorm populair geworden. De meubels zijn vaak antiek of zijn zo gemaakt dat ze verouderd lijken, maar wel nieuw zijn. Sommige meubels lijken zelfs een beetje versleten (maar zijn dit niet).

Welke vloer bij dit interieur?

We zijn natuurlijk een webshop voor vloeren, dus het zou gek zijn als we niet eerst even de shabby chique vloer onder de aandacht brengen! In deze interieurstijl staat een verouderde vloer prachtig. De stijl draait om een verouderde look, dus een vloer met een antieke touch zou hier goed bij passen. Wist je dat je een houten vloer een verouderde uitstraling kunt geven? Bekijk al onze houten vloeren om een shabby chique vloer uit te zoeken. We hebben ook laminaatvloeren en PVC-vloeren met een houtlook die perfect passen bij deze stijl.

Shabby chique meubels

De meeste meubels in een shabby chique interieur zien er doorleefd en antiek uit. Dit effect kan je ook creëren bij nieuwe meubels. Dit heet dan een verouderde look. Bij geverfde meubels zie je bijvoorbeeld meerdere lagen verf, maar een bank met gaten erin kan echt niet. Het moet wel chique blijven, natuurlijk. Een shabby chique interieur creëren hoeft niet duur te zijn, veel meubels die je al hebt kan je immers zo gebruiken. Wil je toch iets ‘nieuws’ in huis? Struin dan eens een kringloopwinkel af. Hier vind je de perfecte meubels voor deze interieurstijl!

Kleurenpalet van shabby chique

Veelvoorkomende kleuren in een shabby chique stijl zijn pastelkleuren en als basis veel wit. Hoe meer wit, hoe meer shabby chique. Wit past eenvoudig bij heel veel andere kleuren. Hou je niet van wit? Kies dan voor een koelgrijs, waterig groen of citroengeel.

Een vrouwelijk interieur

Shabby chique is een heel vrouwelijke stijl. Bloemen zijn hier belangrijker dan planten. Ook zien we veel bloemen terug in de decoratie: denk aan bloemetjesgordijnen en bloemetjeskussens. De romantische look zie je terug in deze interieurstijl.

Bekijk ons aanbod vloeren voor de perfecte shabby chique vloer!