Bamboe vloer in de badkamer, kan dat?

Een bamboe vloer staat heel trendy in elk interieur, maar is een bamboe vloer ook geschikt voor de badkamer? De luchtvochtigheid van een badkamer is veel hoger dan andere ruimtes en bamboe is een natuurproduct, wat betekent dat het kan gaan werken. Gelukkig is bamboe ook een heel hard materiaal. De meeste bamboe vloeren kunnen dus prima in de badkamer worden geplaatst. 

Bamboe vloer badkamer

Een badkamer met een natuurlijke uitstraling is momenteel enorm trendy, en dat begrijpen we helemaal! De ‘urban jungle’ zie je in allerlei woonbladen terug. Een ‘urban jungle’ betekent een huis met veel groen en natuurlijke materialen. Denk daarbij aan meubels en vloeren van hout, kurk en bamboe. Ook in de badkamer staat een bamboe vloer prachtig. Bamboe vloeren passen perfect in de ‘urban jungle’-trend. Echter kan niet elke bamboe vloer zomaar geplaatst worden in de badkamer. Lees deze blog met tips zodat je weet hoe je deze vloer in de badkamer kan plaatsen! 

Bamboe is een natuurproduct

Bamboe is net zoals kurk en hout een natuurproduct en dat betekent dat het niet 100% volledig bestand is tegen water. Veel bamboe vloeren zijn echter ijzersterk en kunnen prima geplaatst worden in de badkamer. Wel is een goede ventilatie van de badkamer belangrijk. Door de hoge luchtvochtigheid kan de vloer op lange termijn uiteindelijk wel aangetast worden. Ventilatie is sowieso goed voor de badkamer, anders krijg je op den duur ook last van schimmel. Tenzij je de badkamerdeur en eventuele ramen altijd potdicht houdt, zit het qua ventilatie wel goed. Geen ramen in de badkamer? Laat na het douchen of badderen de deur dan een poosje openstaan, zodat de vochtige lucht eruit kan. Daarmee voorkom je op de lange termijn problemen met je vloer en schimmel! 

Vermijd water op bamboe vloer

Bamboe in de badkamer kan dus prima, maar teveel vocht is niet goed voor de vloer. Laat een badkamer nou net een ruimte zijn met veel vocht. En kijk eens naar je natte voetstappen als je de douche of het bad uit komt. Als je kiest voor bamboe of hout in je badkamer, dan is het verstandig om deze plasjes water weg te halen. Een natte badmat moet je ook niet laten liggen. Droog de vloer goed voordat je vertrekt en vergeet niet om de deur of het raam op een kiertje te laten staan. Wat enorm helpt is een sterke laklaag aanbrengen op de vloer. Het materiaal wordt daar waterbestendiger van. 

Badkamer reinigen

Veel van de producten die worden gebruikt voor het reinigen van de badkamer zijn vrij agressief en kunnen de vloer aantasten. Pas hier dus mee op! Er zijn gelukkig speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar waarmee je een bamboe vloer goed schoon kunt maken. Deze producten zijn veilig voor je vloer en houden de vloer schoon, fris en in optimale conditie. Als je bamboe in de badkamer wil leggen, kies dan voor een onbehandelde soort bamboe vloer en werk deze af met een waterdichte lak. Zo kan je lang genieten van de bamboe vloer in de badkamer.

Meer weten over deze vloeren of andere geschikte vloeren voor de badkamer? Neem gerust contact op!