Een echt tegelvloer of een vloer met tegellook?

Waarom (g)een tegelvloer?

Een tegelvloer in huis biedt veel praktische voordelen en als je de uitstraling van een tegel niet mooi vindt, is er zelfs een tegelvloer met houtlook te vinden. Tegels zijn goed te combineren met vloerverwarming, ze blijven lekker lang warm en zijn ook gemakkelijk schoon te maken. Maar… Een echte tegel is wel vaak aan de prijzige kant. Zijn er goedkopere alternatieven?

Laminaat met tegellook

Die zijn er zeker. Laminaatvloeren zijn één van de meest goedkope vloeren die je kunt kopen en het is zeker een stuk voordeliger dan een tegelvloer. Jaren geleden had laminaat de reputatie niet lang mee te gaan, maar inmiddels worden er tijdens het productieproces vele technieken toegepast waarvoor de vloer bijvoorbeeld een hele harde toplaag krijgt. Daardoor hebben laminaatvloeren nu ook een langere garantieperiode. Als je op Vloeren.nl een vloer koopt, krijg je altijd 25 jaar garantie.

Niet alleen de prijs is een groot voordeel van een laminaatvloer. De planken zijn vele malen lichter van gewicht dan steen en daardoor gemakkelijker te verslepen en te plaatsen. Waar een tegelvloer doorgaans wordt verlijmd, kan je een laminaatvloer eenvoudig zelf leggen in combinatie met een goede ondervloer.

In ons assortiment vind je een ruim aanbod laminaatvloeren met tegellook. Dit noemen we ook wel tegellaminaat. Al onze laminaatvloeren zijn met een geschikte ondervloer goed te combineren met vloerverwarming.

PVC-vloer met tegellook

We hebben ook PVC-vloeren met een tegellook of betonlook in de webshop. Het grote voordeel van deze vloeren ten opzichte van een tegelvloer is wederom het gewicht, maar ook de prijs. Daarnaast zijn PVC-vloeren zeer duurzaam en perfect te combineren met vloerverwarming. De vloeren zijn ultradun en geleiden de warmte het beste. Daarnaast zijn ze eenvoudig te onderhouden en waterbestendig.