Een landelijke vloer koop je vandaag bij Vloeren.nl!

Landelijke vloer kopen

Op zoek naar een landelijke vloer? Vloeren.nl heeft ruime keuze uit prachtige vloeren met een robuuste uitstraling. Een landelijke vloer heeft meestal een lichte kleur die gemakkelijk is te combineren met allerlei interieurs, maar een donkere rustieke vloer kan natuurlijk ook. We hebben voor ieder wat wils!

Bij een landelijke vloer draait het allemaal om karakter. Onze landelijke vloeren hebben dat zeker! De vloeren zijn stoer en robuust, maar niet té. Daardoor passen ze in heel veel interieurs en zijn ze gemakkelijk te combineren met andere meubels en accessoires. Dankzij een nieuwe landelijke vloer zal je huis weer stralen en een hele knusse sfeer hebben. 

Maar welke landelijke vloer moet er komen? Het maken van zo’n keuze is niet altijd even gemakkelijk. Vooral niet met het ruime assortiment op onze website. Vloeren.nl heeft tientallen kleuren, maten en afwerkingen. We kunnen niet voor je kiezen, maar we kunnen je wel vertellen wat momenteel populair is. De vloer met een vleugje grijs erin zie je overal terug in woonbladen. Door het grijze accent heeft de vloer een moderne en toch rustieke look. Deze vloeren zijn toepasbaar in elk interieur. Behalve de kleur moet je ook kijken naar de praktische eigenschappen van de vloer. Welke eisen stel je aan een vloer, hoe intensief wordt de ruimte belopen?

Praktische vloer of mooie vloer?

Bij het kiezen van een landelijke vloer kan je kijken naar de praktische eigenschappen van een vloer of wil je puur een mooie vloer? Als je een vloer wil die gemakkelijk schoon te maken is, tegen een stootje kan, te combineren is met vloerverwarming én waterdicht is, dan is PVC de beste keuze voor jou. Laminaat is een goedkopere optie, al moet je dan wel opletten of de vloer goed te combineren is met vloerverwarming. Wil je een vloer met een robuuste look? Dan is een houten vloer wel iets voor jou. Houten vloeren vragen wel iets meer onderhoud dan PVC en laminaat, maar blijven tientallen jaren mooi en laten je huis echt leven. Bovendien zijn bepaalde houten vloeren ook te combineren met vloerverwarming. Bij lamelparket kan dit bijvoorbeeld prima. Het hout is een natuurproduct en geven je huis een hele landelijke sfeer.

Landelijke vloer combineren met interieur

Een vloer is heel bepalend voor de rest van het interieur en daarom is het niet gek als je eerst goed wil nadenken over hoe je de vloer het beste kan combineren met de rest van je inrichting. Nu is de rest van de inrichting gemakkelijker aan te passen dan de nieuwe vloer, maar het zou wel fijn zijn als je bestaande interieur goed matcht met de nieuwe vloer. Kies je voor een donkere tint landelijke vloer, dan krijg je al gauw een hele warme sfeer in huis. Dit kan je goed combineren met veel soorten meubels. Je kunt een klassieke look creëren door antieke meubels te plaatsen. Bij de gordijnen en gestoffeerde meubels kan je gebruik maken van ouderwetse kleuren. Daarmee is de klassieke look helemaal af.

Belangrijk is dat er niet teveel verschillende kleuren worden gebruikt. Het geheel oogt dan heel druk en rommelig en de vloer komt dan niet tot z’n recht. Toch graag een scherp kleurtje in je interieur, kies dan voor een gele of oranje kleur, deze komt beter overeen met de vloer dan bijvoorbeeld knalrood of felblauw.

Inspiratie opdoen

Een donkere vloer past dus prima in een landelijk interieur. Een lichte vloer kan heel mooi in een klassiek interieur, maar beide vloeren zijn prima toepasbaar in andere interieurs. Verwarrend, hè? Als je hulp nodig hebt bij het uitkiezen van je vloer, helpen we je graag verder. Via de telefoon of mail kunnen we je goed te woord staan en geven we graag vrijblijvend stylingsadvies. Op onze blog kan je al veel verschillende foto’s en verhalen bekijken. Zo kan je inspiratie opdoen voor jouw nieuwe vloer.

Nog vragen over onze landelijke vloeren? Neem gerust contact met ons op!