Vloer egaliseren? Koop voordelig egaline bij Vloeren.nl!

Vloer egaliseren 

Als je een nieuwe vloer uitzoekt die heel dun is, bijvoorbeeld een PVC-vloer of een vinylvloer, dan is het verstandig om te vloer te egaliseren met egaline. Egaline zorgt ervoor dat een ongelijke ondergrond weer mooi egaal wordt. Letterlijk wat het woord betekent, dus. Voor het egaliseren van een vloer met egaline kan je een professional inschakelen, maar je kan het ook zelf doen. Het is handig als je enige ervaring hebt met egaline, of een bekende vraagt om te helpen met egaline.

Egaline kopen

Bij Vloeren.nl kan je egaline kopen om je eigen vloer te egaliseren. Tevens kunnen wij ook de vloer voor je egaliseren met egaline. In de meeste gevallen doen we dit in combinatie met het leggen van een nieuwe vloer, bijvoorbeeld een PVC-vloer. Als er met egaline gewerkt moet worden, dan komt er meestal een dry-back PVC-vloer op te liggen. Deze moet namelijk aan een egale ondergrond worden verlijmd. Een PVC-vloer met kliksysteem kan in combinatie met een goede ondervloer boven op een andere vloer worden gelegd. Je hoeft dan geen egaline te kopen of je ondergrond te egaliseren.

Egaline aanbrengen

Je kunt eventueel ook zelf egaline aanbrengen en je ondergrond egaliseren. Egaline kan gestort worden op verschillende soorten ondervloeren: beton, hout of tegels. Een betonnen vloer is meestal al vrij egaal, maar na een lange periode of bijvoorbeeld bepaalde beschadigingen kan het zijn dat er oneffenheden in de betonvloer zitten. Dan is het vlak maken van de ondergrond wel verstandig. Hieronder enkele tips voor het zelf aanbrengen van egaline op de ondergrond.

Egaline vloer aanbrengen

Wil je zelf de vloer egaliseren met egaline? Zorg dan dat de ondergrond stof- en vetvrij is. Even flink boenen, dus. Dat scheelt later een hoop werk. Gebruik daarna een hechtprimer van goede kwaliteit. Ook deze primer kan je kopen bij Vloeren.nl. De primer zorgt ervoor dat de egaline goed hecht aan de ondergrond. Dit is absoluut een vereiste stap. Niet overslaan! Na het aanbrengen van de primer kan je de egaline storten. De egaline moet goed geroerd zijn en zonder klontjes. Gebruik een RVS-spaan om de egaline gelijkmatig te verspreiden over de ondergrond. Bij een tegelvloer hou je een egaline-dikte aan van 1 tot 5 millimeter. Een betonnen vloer heeft een groot zuigend vermogen en heeft dus meer primer nodig.

Kosten egaline vloer

Wil je graag de vloer laten egaliseren of ben je benieuwd wat je kwijt bent aan de totale egaline kosten? Stuur een mailtje of bel ons, dan kunnen we nauwkeurig voor je berekenen wat het zou kosten om je vloer te (laten) egaliseren. Graag tot ziens bij Vloeren.nl!