Functioneel en rauw: industrieel interieur inrichten

Kale muren en een statement wall

Bij een industriële stijl zien we vaak kale muren. Hiermee bedoelen we dat je de bakstenen kunt zien. Dit geeft een rauwe look aan een ruimte. Ook is een statement wall vaak te zien in een industrieel interieur. Deze muur heeft een andere kleur dan de rest, vaak een donkere kleur of een lambrisering met twee verschillende kleuren. De muur kan onderbroken worden door een schuurdeur op rails.

Welke vloer bij industriële stijl?

Bij een industriële look passen heel veel soorten vloeren. Een mooie houten vloer zal hier echt niet misstaan, maar een vloer met tegellook is ook prima te combineren met industriële meubels. Wil je echt een stoer huis, kies dan voor een houten vloer of vloer met houtlook. Wil je het iets strakker houden, kies dan voor een witte vloer of een tegellook. Het is maar net in hoeverre je de industriële look wil laten terugkomen in je woning. Sommige mensen kiezen er expres niet voor om een betonnen vloer of bakstenen te laten zien. Een industriële look kan je ook prima bereiken zonder deze elementen.

Industriële accessoires

De ‘kale’ lamp is misschien wel het bekendste kenmerk van een industrieel interieur, samen met de materialen van metaal en hout. Ook fabriekslampen zien we veel terug in dit interieur, zoals de driepootlamp. Als de accessoires je doen denken aan een fabriek, dan heb je de juiste items te pakken voor jouw industriële interieur.

Vloerkleden bij industrieel interieur

Warmte creëren doe je onder andere met vloerkleden. Denk aan een schapenvachtje of koeienhuid. Ook een gekleurd kleed, zoals een Perzisch tapijt of een kelim past heel mooi bij een industrieel interieur.

Planten uitkiezen

Planten passen eigenlijk heel mooi in elke interieurstijl, industrieel of niet. Kies een mooie plek om een grote plant te plaatsen als statement. Het groen van de plant steekt mooi af tegen de sobere en soms wat donkere kleuren van het industriële interieur.

Nieuwe vloer uitzoeken voor je industriële inrichting? Bekijk hier al onze vloeren!