Hoe lang gaat een PVC-vloer mee?

Als je veel geld investeert in een nieuwe vloer, wil je natuurlijk ook jarenlang genieten van je aankoop. Het is dus niet zo gek dat je goed rondkijkt naar een duurzame vloer die vele tientallen jaren mee gaat! Een PVC-vloer is één van de duurzaamste vloeren die je kunt kiezen. In deze blog vertellen we waarom PVC duurzaam is en hoe lang een PVC-vloer mee gaat. Lees snel verder!

Hoe lang gaat een PVC-vloer mee?

Afhankelijk van het gebruik en de slijtlaag waarvoor je hebt gekozen, kan een PVC-vloer wel tot 30 jaar en zelfs langer mee gaan. Als de vloer zeer intensief wordt gebruikt, dan kan de levensduur heel iets korter worden, maar dit zal geen verschil van jaren zijn. Dankzij de sterke toplaag, ook wel slijtlaag genoemd, zullen er niet tot nauwelijks grote beschadigingen ontstaan. PVC is veel sterker dan vinyl of laminaat en het komt vrijwel nooit voor dat een PVC-vloer wordt vervangen vanwege slijtage.

Is PVC duurzaam?

PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende klasses: AC3 klasse 31, AC4 klasse 32, AC5 klasse 33 en AC6 klasse 34. Hoe hoger de klasse, hoe intensiever de vloer kan worden gebruikt. Of met andere woorden: hoe langer de PVC-vloer mee gaat. Want als jij kiest voor de hoogste klasse terwijl de vloer niet heel intensief wordt gebruikt, dan gaat de vloer veel langer mee. PVC-vloeren worden het meest milieuvriendelijk geproduceerd van alle kunststof vloeren. Er komen geen schadelijke stoffen vrij tijdens het productieproces of tijdens het verouderen van de vloer. De vloer is dus geheel veilig voor mens, dier en milieu.

Andere praktische eigenschappen van PVC-vloeren

Naast de duurzaamheid van PVC-vloeren zijn er nog meer fijne eigenschappen waardoor het hebben van dit soort vloeren echt een genot is. Zo zijn ze heel eenvoudig schoon te maken; je hoeft bijvoorbeeld geen rekening te houden met het gebruik van water. PVC-vloeren zijn waterbestendig. Ook is de combinatie met vloerverwarming optimaal en zijn de vloeren verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins. Zelfs een tegellook is mogelijk. Er zijn dus weinig redenen om niet te kiezen voor deze vloer.

Bekijk ons assortiment PVC-vloeren hier!