Houten vloer in huis voor de mooiste sfeer!

Houten vloeren in huis

Een houten vloer in huis is heel erg mooi. Het lijkt wel alsof deze vloeren in huis steeds populairder worden. Meer en meer mensen weten onze groothandel te vinden en gaan naar huis met een prachtige, massief houten vloer. Voor sommigen is het best een eind rijden, maar dat is het waard. Een houten vloer gaat namelijk tientallen jaren mee en in veel gevallen overleeft de vloer de woonperiode. Een vloer voor het leven, dus.

Houten vloer verouderde look

Een houten vloer blijft tientallen jaren goed en wordt zelfs in de loop der jaren steeds mooier. Naarmate de vloer ouder wordt, krijgt hij steeds meer karakter. Het is dan ook niet gek dat veel mensen vragen om een ‘verouderde look’ bij een nieuwe vloer. Ze willen kwalitatief gezien een spiksplinternieuwe vloer, maar zijn gevallen voor de karakteristieke look van een verouderde vloer. Het kan! Bij het produceren van de vloeren is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende soorten afwerkingen. De verschillende afwerkingen zorgen – uiteraard – voor verschillende uitstralingen van de vloer. De verouderde look kan in deze fase ook worden gerealiseerd.

Houten vloer schuren

Wanneer er iets met je vloer is gebeurd, bijvoorbeeld een beschadiging of een vlek die je er niet uit krijgt door te poetsen, dan kan je er altijd nog voor kiezen om de vloer te schuren. Dit is een handige eigenschap waarover alleen houten vloeren beschikken. De vloer is dik genoeg om enkele keren op te schuren. Met het schuren verwijder je het bovenste laagje van de vloer. Wat overblijft is een nieuwe laag. Je vloer ziet er weer als nieuw uit. Ideaal! Het schuren van de vloer kunnen wij voor je verzorgen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Houten vloer & vloerverwarming

We krijgen vaak de vraag of een houten vloer wel met vloerverwarming kan worden gecombineerd. Hoewel het niet de meest ideale combinatie is, behoort het zeker tot de mogelijkheden. Een geschikte ondervloer is daarbij wel een vereiste. Dit voorkomt dat de vloer gaat werken onder invloed van temperatuurwisselingen.

Houten vloer schoonmaken

Het schoonmaken van hout of parket dient met enige aandacht te gebeuren. Je kunt geen emmer sop over de vloer gooien en lekker schrobben. Het hout zuigt water op en dit kan voor vlekken zorgen. Als je kiest voor een harde afwerklaag, zoals lak, dan hoef je lang niet zo voorzichtig te zijn met water. Heb je gekozen voor was of olie, pas dan op met het gebruik van water. Het beste is om te stofzuigen met een parketborstel en te dweilen met een speciaal reinigingsmiddel voor hout. De dweil dient hierbij goed uitgeknepen te worden, zodat er geen vochtplekken kunnen ontstaan. Hout of parket vraagt naast reiniging ook regelmatig onderhoud. Was en olie zorgen ervoor dat het hout niet uitdroogt. Zo blijft je vloer veel langer mooi.

Houten vloer leggen

Het leggen van een houten vloer kan het beste worden gedaan door een professionele legservice. Als je zelf ervaring hebt met het leggen van vloeren, kan je het zelf proberen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om een vakkundig bedrijf in te schakelen. Je kunt gebruik maken van onze vakmannen. Zij leggen je nieuwe vloer binnen een mum van tijd.

Houten visgraatvloeren

Visgraatvloeren zijn de laatste tijd razend populair. Het prachtige, klassieke patroon brengt elk interieur tot leven. De houten visgraatvloer past in elk interieur. Modern, landelijk, het maakt niet uit. Bekijk al onze houten visgraatvloeren online of kom eens kijken in de showroom!

Houten vloer outlet

Bij Vloeren.nl vind je altijd de laagste prijs. Ook hebben we geregeld aanbiedingen. Dit zijn vaak restpartijen. Op zoek naar een goedkope houten vloer? Bij Vloeren.nl vind je jouw droomvloer!