Houten vloeren: welke opties zijn er?

Binnen de wereld van houten vloeren zijn er veel verschillende opties. Zo kan je veel meer kiezen dan alleen een massief houten plank. In deze blog vertellen we alles over houten vloeren!

Eiken lamelparket

Eén van de meest bekende houten vloeren is het eiken lamelparket. Tevens is dit de populairste houten vloer, omdat de vloer goed te combineren is met vloerverwarming. We horen je denken: hout en verwarming gaat toch niet goed samen? Dat klopt, een massief houten vloer zou kunnen gaan werken onder invloed van schommelende temperaturen. Deze vloer zou je moeten vastspijkeren om het werken te voorkomen. Lamelparket bestaat uit kruislings verlijmde houten lagen, waardoor werking nauwelijks mogelijk is. Lamelparket hoef je dan ook niet te verspijkeren.

Massief houten vloeren opties

Er bestaan ook massief houten vloeren. De vloerdelen van deze vloer bestaat uit één stuk hout. Hier kan je voor kiezen als je geen vloerverwarming wil. Wil je wel vloerverwarming? Dan is het eenvoudiger om te kiezen voor lamelparket. Wil je toch graag een massief houten vloer, laat de vloer dan verlijmen en verspijkeren. Zo kan de vloer niet werken onder invloed van temperatuurschommelingen.

Houten vloeren van bamboe

Officieel is bamboe geen houtsoort, maar een grassoort. Toch scharen we deze vloeren wel onder houten vloeren. Het materiaal is keihard en daardoor erg duurzaam. Ook heeft bamboe de uitstraling van een houten vloer en daarnaast is het uiteraard een natuurproduct, net zoals houten vloeren.

Houten vloer in huis

Verreweg de meeste mensen kiezen voor lamelparket. Dit verkopen wij dan ook het vaakst. Onze houten vloeren zijn verkrijgbaar in visgraatpatroon of plankenmotief. Wist je dat we ook legservice aanbieden? Je hoeft dus niet zelf aan de slag met je nieuwe vloer. Maak eenvoudig een afspraak om te komen leggen nadat je de nieuwe vloer hebt besteld!

Bekijk al onze houten vloeren in onze webshop. Heb je nog vragen of wil je een proefplankje aanvragen? Neem gerust contact met ons op!