Huisdieren en houten vloeren, kan dat?

Huisdieren en houten vloeren, gaan ze samen? We worden vaak gebeld door klanten die zich afvragen of deze twee wel een goede combinatie zijn. Een logische vraag, want je wil natuurlijk lang genieten van je nieuwe houten vloer. De huisdieren zullen toch op de vloer lopen, dat kan je niet voorkomen. In deze blog vertellen we of huisdieren en een houten vloer te combineren zijn (dat kan) en wat je kan doen om je houten vloer te beschermen. Lees gauw verder!

Houten vloeren beschermen tegen huisdieren

Als je huisdieren hebt, ontkom je er niet aan: schoonmaken. Dat is ook onze 1e tip die we willen meegeven. Houten vloeren bescherm je het beste tegen huisdieren door regelmatig schoon te maken. Hoe meer vuil of zand er op je houten vloer ligt, hoe groter de kans dat het gaat werken als een soort schuurpapiertje. De kleine krasjes die dan ontstaan zal je in eerste instantie niet zo opmerken, maar op den duur ontstaat er een doffe waas en verliest de vloer zijn oorspronkelijke uitstraling. Regelmatig stofzuigen is dus belangrijk.

Plaats matten rondom en in het huis

Voorkomen is beter dan genezen. Honden komen veel buiten en lopen dan bij binnenkomst veel zand het huis in. Dit kun je gedeeltelijk voorkomen of in elk geval verminderen door matten rondom en in het huis te plaatsen. Kokosmatten buiten de deur verwijderen al veel vuil onder schoenzolen, maar honden vegen hun pootjes natuurlijk niet af. Plaats daarom ook een zachtere mat in huis, zodat ze met elk pootje de matten een keer aanraken. Hiermee blijft veel zand al achter. Vergeet ook niet om een matje onder de drinkbak te plaatsen. Waterdruppels op houten vloeren zorgen namelijk voor vlekken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Een watervlek is namelijk niet weg te poetsen, dan moet de vloer geschuurd worden.

Verzorgen van de hondenpootjes

Een regelmatige onderhoudsbeurt van de pootjes van je hond kan ook helpen ter bescherming van je vloer. Zo kun je de nageltjes regelmatig knippen of vijlen, zodat ze kort blijven en geen krassen kunnen veroorzaken. Heb je een hond met lange vacht? Knip het overtollige haar weg tussen de tenen van de hond. Zo blijft er minder zand en vuil in de haren hangen. Tevens zorgt dit ook voor een betere grip, dus het is ook prettig voor de hond!

Nu je overtuigd bent dat houten vloeren prima samengaan met huisdieren, neem eens een kijkje bij ons aanbod houten vloeren! Als je nog vragen hebt over het onderhouden van de houten vloer, neem dan gerust contact met ons op.