Interieurkleuren 2021: dit zijn de trendkleuren!

Benieuwd naar de trendkleuren van 2021? We zijn al bijna op de helft van het jaar en de trendkleuren van dit jaar zijn inmiddels welbekend! Heb jij al een blauwe muur in huis? Of verwerk je liever de trendkleur grijs in je interieur? Ook bruin en (roze) pasteltinten zijn dit jaar helemaal trending. In deze blog vertellen we meer over de interieurkleuren van 2021 en hoe je deze met één van onze vloeren kunt combineren!

Interieurkleuren 2021 combineren

Het is je inmiddels vast wel opgevallen: blauw, grijs en pastelkleuren zijn dé trendkleuren van 2021. Een diepe, marineblauwe kleur is niet meer weg te denken uit heel veel interieurs. De kleur is rustgevend en straalt kracht uit. Bovendien is de kleur met veel dingen te combineren. Zo past een lichte laminaatvloer of de klassieke visgraatvloer in een lichte, naturel kleur er heel goed bij. Dit contrasteert mooi met het donkere van de muur. Met deze combinatie kun je allerlei soorten meubilair uitzoeken. Alles kan!

Een andere trendkleur van 2021 is grijs. Grijs is een neutrale, maar toch erg stoere kleur die met veel verschillende elementen valt te combineren. Het is ook goed te matchen met een grijze vloer, zoals een vloer met betonlook. Wij hebben PVC-vloeren met een betonlook en tegelstructuur, maar ook met een houtstructuur in grijze kleur!

Pastelkleuren zien we ook veel terugkomen in de interieurs van 2021. Daarbij moet je niet denken aan de zoetsappige kleurtjes, maar aan de stoere tegenhangers van knalkleuren. Deze zachte kleuren kunnen goed gecombineerd worden met donkerpaars, diepblauw (de andere trendkleur!) en okergeel. Echte knalkleuren, dus. Hiermee krijg je een werelds effect op je interieur. Interieurs met pastelkleuren worden vaak gecombineerd met een lichte vloer, die een zachte uitstraling heeft. Onze whitewash lamelparket vloer met weinig noesten en kwasten past hier perfect bij!