Laminaat onderhouden – Verleng de levensduur van je vloer!

Laminaatvloer reinigen

Regelmatig stofzuigen en dweilen zorgt er natuurlijk voor dat je huis netjes eruit ziet, maar wist je ook dat het bijdraagt aan de levensduur van je vloer? Zo kan een verkeerde manier van schoonmaken ook juist afbreuk doen aan de duurzaamheid van je vloer! Als je bijvoorbeeld een verkeerd reinigingsmiddel gebruikt, kan dit vlekken of een waas achterlaten op de vloer. En als je geen waterbestendig laminaat hebt, kan te nat dweilen ook op den duur problemen veroorzaken. Gelukkig hebben wij tips om je laminaat perfect te onderhouden.

Voor het reinigen van de vloer raden we dan ook een geschikte laminaatreiniger aan. In ons assortiment hebben we ook een onderhoudsset voor laminaat. In deze set zitten viltdoppen en laminaatreiniger. Ook bieden we een heel handig reparatiesetje voor laminaat aan. Met deze drie artikelen heb je het perfecte onderhoud voor de laminaatvloer!

Laminaat onderhouden

Laminaat onderhouden is vrij eenvoudig en hoeft ook niet vaak te gebeuren. Dit komt door de sterke slijtlaag van de vloer. Toch kan een goede onderhoudsbeurt eens in de zoveel tijd de levensduur van je laminaatvloer verlengen. Met speciale laminaatreiniger maak je de vloer op een veilige en grondige manier schoon. De viltlappen voorkomen natuurlijk krasjes op de vloer van bijvoorbeeld de poten van meubels. Mocht er toch een krasje ontstaan, dan kan je gebruik maken van de reparatieset die in onze onderhoudsset zit.

In de reparatieset zitten verschillende kleuren was zodat je de perfecte kleur kunt mengen. De was kan je smelten om eventuele krassen mee op te vullen. Na gebruik van de was zie je de kras niet meer terug! De perfecte manier om zelf kosteloos reparaties uit te voeren aan je vloer.

Lang genieten van je laminaatvloer

Voorkomen is beter dan genezen, dat is niet alleen bij laminaatvloeren zo, maar dit geldt voor elke soort vloer. Daarom raden we altijd aan om viltlappen onder de zware meubels te plaatsen, zodat er geen krassen kunnen ontstaan. Vermijd ook direct zonlicht op de vloer en kies het juiste, milde reinigingsmiddel. Met deze tips in acht kan je extra lang genieten van je nieuwe laminaatvloer! Bekijk hieronder ons aanbod laminaatvloeren: