Landelijk interieur – Kenmerken en tips

Zelf je interieur landelijk stylen

Wil je ook graag een landelijk interieur? Kies dan voor meubels met sobere kleuren en zachte vormen. De meubels zijn echt gericht op comfort en moeten de bewoners en bezoekers van het huis het gevoel geven dat ze thuis zijn. Vaak zien we veel natuurlijke elementen. Denk aan houten schuifdeuren of een geschilderde kist als salontafel. Kleden en dekens zijn vaak gehaakt. De kleur groen mag in een dit interieur niet ontbreken. Kies voor grote planten die een statement maken of kleine hangplanten die een stuk minder ruimte innemen.

Welke vloer bij een landelijk interieur?

Bij een landelijke stijl hoort uiteraard een mooie houten vloer. Een vloer met een houtlook kan ook. Bij Vloeren.nl hebben we hier ruime keuze in. Onze laminaatvloeren en PVC-vloeren hebben een natuurgetrouwe houtlook. Ga je liever voor the real deal? Kies dan voor een houten vloer. Het staat erg mooi als de vloerdelen onbehandeld of opgeschuurd zijn. Kies voor brede vloerdelen voor een ruimtelijk effect. Tip: het visgraatpatroon staat geweldig bij een landelijke stijl.

Landelijke elementen in huis

In een landelijk interieur is vaak de constructie van huis zichtbaar. Denk aan balken en gebinten of een bakstenen wand. De authentieke kachel staat vaak in het midden van de woon- of zitkamer. De keuken heeft een groot fornuis. Qua stoffen kies je voor een grote aaibaarheidsfactor. Kleuren: ivoor, grijs, ijsblauw, groen.

Aankleding van je landelijke interieur

Voor het decoreren van je interieur kan je kiezen voor spiegels, servies (in een mooie buffetkast!), manden, planten, vazen, keramiek en hanglampen. Vind je het lastig om te visualiseren hoe je landelijke interieur eruit moet zien? Doe inspiratie op bij onze andere blogs of kijk op Instagram.