Lichte vloer in je interieur? De voor- en nadelen

Een lichte vloer is… tja, licht!

Open deur? Misschien. Een lichte vloer brengt veel licht in je interieur. Daarmee schep je veel mogelijkheden, want een licht interieur kan op heel veel verschillende manieren worden gecombineerd. Natuurlijk bestaan er heel veel verschillende lichte vloeren. Je kunt kiezen voor een lichtgekleurde vloer met een houtstructuur, of eentje met een tegelstructuur, of iets zonder überhaupt een structuur, waardoor er een heel glad en strak geheel ontstaat. Verder heb je nog matte vloeren of hoogglans vloeren. De keuze is reuze, maar dankzij de lichte kleur lijkt jouw woning een stuk ruimer. Het licht dat van buiten komt, zal op de vloer weerkaatsen, waardoor het geheel nog lichter van kleur wordt.

Wordt een lichtgekleurde vloer sneller vies?

Sneller vies zal de vloer niet worden, wel zie je elk pluisje of kruimeltje misschien wat sneller. Dit is eigenlijk vooral het geval bij hele egale vloeren. Dus of je nou een donkere of lichtgekleurde vloer hebt, als ‘ie egaal is, zal je snel viezigheid zien. We raden het daarom altijd aan om een lichte vloer met houtstructuur te nemen, zodat vuiltjes niet zo snel opvallen.

Oude vloer whitewash behandelen

Heb je een prachtige houten vloer in huis liggen en ben je er nog niet aan toe om afscheid te nemen? Dat snappen wij! Je kunt ook het hout een whitewash behandeling geven. Hiermee krijgt het hout een veel lichtere kleur. Dit staat trouwens heel erg gaaf en zien we dit jaar heel veel terugkomen in allerlei soorten interieurs. Wat houdt je tegen?

Wij hebben verschillende laminaatvloeren in een lichte vloer, PVC-vloeren die prachtig licht van kleur zijn en zelfs houten vloeren met een whitewash behandeling. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op!