Vloer repareren of nieuwe vloer kopen?

Afhankelijk van het soort vloer dat je hebt, kan je ervoor kiezen om bij een beschadiging van je vloer het te (laten) repareren of je kunt direct een nieuwe vloer uitzoeken. De 2e optie is natuurlijk een stuk duurder, dus vaak kijken mensen eerst even of een reparatie mogelijk is. 

Houten vloer schuren

Heb je een houten vloer met beschadigingen over het gehele oppervlakte? Dan is het schuren van de vloer de beste oplossing om deze beschadigingen te verwijderen. Een massief houten vloer is dik genoeg om enkele keren te worden opgeschuurd. Een voordeel van schuren is dat je daarna kunt kiezen voor een sterke afwerklaag. Deze laag beschermt je houten vloer weer jarenlang. Een olie of wax voedt je houten vloer en laat ‘m weer stralen, maar heeft geen hard laagje dat beschermt tegen stoten en krassen. Als je een beschermlaagje wil, kan je beter kiezen voor een laklaag. Dit beschermt je houten vloer tegen nieuwe beschadigingen. 

Houten vloer repareren

Zit er ergens in je houten vloer een beschadiging, maar is de rest van de vloer nog in topconditie? Bij een diepe kras kan je gebruik maken van speciale ‘pennen’, waarmee je een kras kunt opvullen. Zit er een flinke deuk of zelfs gat in je houten vloer? Dan kan je gebruik maken van een reparatieset die speciaal voor houten vloeren is ontwikkeld.

Deze reparatieset bestaat uit wax sticks. Met de wax vul je het gat of de beschadiging in je houten vloer op. Er zit een brander bij zodat je de wax kunt smelten. Ook zitten er verschillende kleuren wax sticks in, zodat er altijd een kleur bij zit die bij jouw houten vloer past. Je kunt de verschillende kleuren wax ook met elkaar mengen. Met de bijgeleverde schrapers kan je een houtstructuur creëren, net zoals er eventueel in de houten vloer zit. Zo valt de gerepareerde beschadiging nauwelijks op. 

Laminaatvloer repareren

Heb je een laminaatvloer met een kleine beschadiging? Deze kan je ook repareren met dezelfde reparatiekit als voor houten vloeren. Je kunt er echter ook voor kiezen om één strook of plank van de laminaatvloer te vervangen. Vaak houd je wel wat over van je gekochte laminaatvloer, gooi deze restanten dan ook nooit weg! Je kunt de overgebleven stukken laminaat altijd nog weer gebruiken voor reparaties. 

PVC-vloer repareren

Een PVC-vloer is niet te repareren, maar wel te vervangen. Het materiaal is erg dun en kan daarom niet worden opgevuld of geschuurd. Wel kan je de individuele planken of stroken vervangen voor een nieuwe. Bij een verlijmde PVC-vloer wordt dat lastiger dan bij een zwevende PVC-vloer, maar onmogelijk is het niet. Het is handig om een reparatie aan te vragen bij de leverancier van jouw PVC-vloer. Zij kunnen de beschadiging deskundig repareren. 

Nieuwe vloer kopen

Is je vloer zodanig versleten of beschadigd dat het lucratiever is om een nieuwe vloer te kopen? We hebben prachtige vloeren voor hele gunstige prijzen. Bovendien vind je bij ons de nieuwste trends op het gebied van vloeren. Wanneer het tijd is voor een nieuwe vloer, laat je dan inspireren door Vloeren.nl!