Plak-PVC, ideaal voor elk soort interieur

Plak-PVC wordt veel toegepast in woningen, maar ook in restaurants of hotels. Dit komt door de chique uitstraling en de vele voordelen die plak-PVC biedt. Je hoeft in elk geval niet te twijfelen of een plak PVC-vloer in jouw interieur past, want PVC is beschikbaar in oneindig veel kleuren en afwerkingen. Er zit dus altijd iets tussen wat bij je inrichting past. De vraag is eigenlijk of het type vloer bij je woonwensen past. In deze blog lees je alles over plak-PVC en aan het einde van het artikel weet je precies of plak-PVC een goede oplossing is voor jouw woning! 

Voordelen van plak-PVC

Een PVC-vloer op zich heeft al veel voordelen en unieke eigenschappen, maar een PVC-vloer die je aan de ondergrond plakt of lijmt heeft nog weer andere functies. Zo is plak-PVC duurzaam en slijtvast, vochtbestendig, eenvoudig te reinigen en tijdens het leggen is de vloer gemakkelijk te snijden. Bovendien kan je veel variëren in de legrichting: je bent immers niet afhankelijk van een bepaalde legrichting, zoals bij click-PVC wel het geval is. Plak-PVC is daarnaast het beste te combineren met vloerverwarming, omdat de vloer extra dun is en de warmte beter geleidt.

  • Duurzaam
  • Slijtvast
  • Vochtbestendig
  • Weinig onderhoud
  • Eenvoudig te snijden
  • Legvariaties
  • Beste te combineren met vloerverwarming

Waterdichte plak PVC-vloer

Wist je dat plak PVC-vloeren zeer vochtbestendig zijn? Daarom zie je vaak plak-PVC in hotels of restaurants. Als er een keer een kop koffie of een kom soep op de grond klettert, is dat helemaal niet erg. Deze vloeren zijn namelijk ook heel eenvoudig schoon te maken. Reinigen met een sopje is voldoende. Eén of twee keer per jaar een speciale behandeling houdt de vloer als nieuw. Plak-PVC zal je ook vaak zien in badkamers of keukens vanwege de vochtbestendigheid. 

PVC met vloerverwarming

Wil je graag vloerverwarming onder je nieuwe vloer of heb je dit al? Dan is plak-PVC eigenlijk de beste keuze in combinatie met vloerverwarming. De vloer is heel dun en omdat er geen ondervloer tussen zit, wordt de warmte nog beter geleid. Dat is ook weer voordelig voor je energierekening, want de vloerverwarming hoeft minder hard te werken om de ruimte te verwarmen. Scheelt weer in de kosten! 

Plak-PVC zelf leggen in huis

Het is niet aan te raden om plak-PVC zelf te leggen in je huis. Tenzij je natuurlijk een professional bent en dit je werk is. Het verlijmen van een PVC-vloer vraagt om een vakkundige aanpak. Omdat je geen ondervloer kunt gebruiken, moet de ondergrond wel heel strak egaal zijn. Zonder een ondervloer die de oneffenheden weghaalt zie je namelijk elk klein bobbeltje terug in de plak PVC-vloer als die eenmaal is gelegd. Een eerste stap bij het leggen van een plak PVC-vloer is dus het egaliseren van de ondervloer. Voordat de vloer vervolgens wordt gelegd, moet de (nieuwe) ondergrond goed droog zijn. Heb je al een superstrakke ondergrond? Dan kan de PVC-vloer direct worden gelegd (na acclimatisatie).

Legservice plak-PVC

Het inschakelen van een legservice voor je nieuwe plak PVC-vloer is erg verstandig. De vloer wordt op vakkundige manier verlijmd aan de ondergrond. Hoewel je zelf kunt kiezen in welke richting of in welk patroon er wordt gelegd, is er niet veel ruimte voor foutjes. Eenmaal aan de grond gelijmd, kan je een strook niet weer opnieuw plaatsen. Dat is bij een kliksysteem natuurlijk heel anders. Daar kun je eventueel helemaal opnieuw beginnen, mocht er ergens een foutje gemaakt zijn. Met het inhuren van een professionele legservice weet je dat het goed gebeurt en bovendien heb je er zelf dan geen gedoe mee. Ideaal toch?

Bekijk hier ons volledige aanbod plak-PVC! 

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of wil je graag een afspraak maken voor het leggen van je nieuwe vloer? Neem dan gerust contact met ons op!