Plinten, dé finishing touch van elke vloer!

Plinten voor alle soorten vloeren 

Op zoek naar een mooie plint voor de perfecte afwerking van je nieuwe vloer? Dan ben je bij ons aan het goede adres! We hebben een ruime keuze uit plinten. Er zit altijd een passende optie tussen ons aanbod plinten. Tevens helpen we graag bij het uitzoeken van de plinten of kies voor een automatische match tussen de vloer van je keuze en de plinten.

 

Waarom plinten?

Waarom werk je een vloer af met plinten? Plinten maken niet alleen het plaatje compleet, plinten beschermen ook de muur tegen bijvoorbeeld de stofzuiger. Ook zorgen plinten ervoor dat er geen vuil kan nestelen tussen de muur en de vloer. Daarnaast geven plinten een verzorgd totaalbeeld aan de vloer. Een vloer ziet er immers niet ‘af’ uit als er geen plinten zijn geplaatst. Zowel uit een praktisch als esthetisch oogpunt zijn plinten een must voor je nieuwe vloer.

 

Plinten voor de houten vloer

Plinten voor de houten vloer komen in verschillende opties. Wat we heel vaak zien bij een houten vloer zijn hoge, witte plinten. Deze plinten zijn vaak gemaakt van MDF of HDF, maar ze bestaan ook in massief hout. Uiteraard kun je een houten vloer afwerken met de plint van je eigen keuze. Je zou dus ook kunnen kiezen voor een platte plint, gemaakt van een ander soort materiaal.

 

Plinten voor de PVC-vloer

Een PVC-vloer wordt meestal afgewerkt met plakplinten van PVC. Deze plinten zijn vaak dezelfde kleur als de PVC-vloer zelf. Voor de mensen die liever een andere plint hebben op de PVC-vloer, kunnen kiezen voor een hoge, witte MDF of HDF plint. Dit staat erg chique en valt ook wat meer op dan de PVC-plint in dezelfde kleur.

 

Plinten voor de laminaatvloer

Ook voor de laminaatvloer geldt hetzelfde. Heb je een nieuwe laminaatvloer uitgezocht? Dan kan deze worden afgewerkt met plinten van hetzelfde materiaal. Laminaat plinten zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren en daarom zit er altijd een plint tussen die perfect bij je nieuwe vloer past. Uiteraard kun je een laminaatvloer ook combineren met andere plinten. Bekijk al onze plinten of neem contact op voor meer informatie over plinten.

 

Plinten voor de tegelvloer

Een tegelvloer is met betrekking tot plinten iets bijzonders. Je kunt er namelijk voor kiezen om géén plinten te plaatsen bij de tegelvloer. Deze kan met een kitrand worden afgewerkt. Toch is het plaatsen van plinten bij een tegelvloer wel heel erg mooi. Wat wij het meest leggen is een tegelvloer met hoge, witte plinten. Ook kan je bij een tegelvloer stukjes tegel gebruiken om plinten te maken van hetzelfde materiaal als je tegelvloer. Als je stukjes tegelvloer gebruikt als plinten krijg je een mooi geheel. Een tegelvloer in combinatie met hoge, witte plinten geeft een luxe uitstraling. Meer weten of samen plinten uitzoeken? Neem contact met ons op!