Plinten, dé finishing touch van elke vloer!

Waarom plinten?

Waarom werk je een vloer af met plinten? Plinten maken niet alleen het plaatje compleet, plinten beschermen ook de muur tegen bijvoorbeeld de stofzuiger. Ook zorgen plinten ervoor dat er geen vuil kan nestelen tussen de muur en de vloer. Daarnaast geven plinten een verzorgd totaalbeeld aan de vloer. Een vloer ziet er immers niet ‘af’ uit als er geen plint is geplaatst. Zowel uit een praktisch als esthetisch oogpunt zijn plinten een must voor je nieuwe vloer.

Plinten voor de houten vloer

Qua plint voor de houten vloer heb je verschillende opties. Wat we heel vaak zien bij een houten vloer is een hoge, witte plint. Deze plint is gemaakt van MDF of HDF, maar je kunt ze ook in massief hout verkrijgen. Uiteraard kun je een houten vloer afwerken met de plint van je eigen keuze. Je zou dus ook kunnen kiezen voor een platte plint, gemaakt van een ander soort materiaal.

Plint voor de PVC-vloer

Een PVC-vloer wordt meestal afgewerkt met een plakplint van PVC. Deze plint is dezelfde kleur als de PVC-vloer zelf. Voor de mensen die liever een andere plint hebben op de PVC-vloer, kunnen kiezen voor een hoge, witte MDF of HDF plint. Dit staat erg chique en valt ook wat meer op dan de PVC-plint in dezelfde kleur.

Plint voor de laminaatvloer

Ook voor de laminaatvloer geldt hetzelfde. Heb je een nieuwe laminaatvloer uitgezocht? Dan kan deze worden afgewerkt met een plint van hetzelfde materiaal. Laminaat plinten zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren en daarom zit er altijd een plint tussen die perfect bij je nieuwe vloer past. Uiteraard kun je een laminaatvloer ook combineren met een andere plint. Bekijk ons volledige aanbod of neem contact op voor meer informatie over een mooie plint.

Plint voor de tegelvloer

Een tegelvloer is met betrekking tot de plint iets bijzonders. Je kunt er namelijk voor kiezen om géén plint te plaatsen bij de tegelvloer. Deze kan met een kitrand worden afgewerkt. Toch is het plaatsen van een plint bij een tegelvloer wel heel erg mooi. Wat wij het meest leggen is een tegelvloer met een hoge, witte plint. Ook kan je bij een tegelvloer stukjes tegel gebruiken om een plint te maken van hetzelfde materiaal als je tegelvloer. Als je stukjes tegelvloer gebruikt als plint krijg je een mooi geheel. Een tegelvloer in combinatie met een hoge, witte plint geeft een luxe uitstraling. Meer weten of advies nodig? Neem contact met ons op!