PVC-vloer: alles wat je moet weten over deze vloeren

PVC-vloer

Het mooie van een PVC-vloer is dat je ze in elke denkbare kleur en dessin kunt krijgen. Bij Vloeren.nl hebben we de productie van PVC-vloeren in eigen beheer. Daardoor hebben we controle over de kwaliteit van onze PVC-vloeren. Tevens kunnen we zelf bepalen welke woontrends we volgen met betrekking tot de uitstraling van onze PVC-vloeren. Ook kunnen we dankzij de productie in eigen beheer onze prijzen laag houden. Er komen immers geen tussenpersonen (of bedrijven) aan te pas.

Welke PVC-vloer in huis?

De PVC-vloer is te onderverdelen in verschillende categorieën. Zo heb je PVC met een kliksysteem, deze PVC-vloer wordt zwevend gelegd in combinatie met een ondervloer. Daarnaast heb je de verlijmbare PVC-vloer, deze wordt ook wel een dry-back PVC-vloer genoemd. De naam zegt het al: de vloeren worden aan de ondergrond verlijmd. Er is geen ondervloer nodig. Verder kun je kiezen uit verschillende diktes van de slijtlaag: 0,3 of 0,55 millimeter. De dikte van de slijtlaag heeft invloed op de levensduur van de PVC-vloer en hoe intensief de vloer belopen kan worden. Voor de meeste huishoudens is de slijtlaag van 0,3 millimeter meer dan genoeg. Een PVC-vloer met een slijtlaag van 0,55 millimeter wordt vaak projectmatig gebruikt. Denk aan een mooie PVC-vloer in een restaurant.

Welke kleur PVC?

PVC-vloeren bestaan in oneindig veel kleuren en dessins. Je hebt PVC met een houtlook in verschillende tinten en een betonlook. Ook kan je kiezen uit hoogglans of extra mat.  Het ligt er maar net aan welke sfeer je wil uitstralen in je huis. Voor een natuurlijke look kies je voor PVC met een houtlook of tegellook. Bij vloeren met een houtlook zie je nauwelijks verschil met een houten vloer. Dat is juist het effect dat je wil bereiken. PVC is echter veel eenvoudiger qua onderhoud en reiniging dan een houten vloer. Dit komt omdat PVC een soort kunststof is dat niet kan werken. Volledig veilig en niet gevoelig voor vocht of temperatuurwisselingen. Ideaal!

PVC zelf leggen

Nog een voordeel van PVC is dat je deze vloeren zelf kunt leggen. Bij een vloer met kliksysteem is dit het meest eenvoudig. Het kliksysteem van PVC lijkt veel op het kliksysteem van laminaat. Het leggen van de vloer is dan ook zo gedaan. De voorbereiding is het halve werk. Eenmaal bezig, ben je binnen een mum van tijd klaar. Je hebt geen lijm nodig voor het leggen van een PVC-vloer met kliksysteem.

De verlijmbare variant, dry-back PVC-vloeren, kan je het beste laten leggen door een professional. Daarvoor kan je ook onze legservice inschakelen. Ons team bestaat uit opgeleide vakmannen. Je nieuwe vloer wordt vlot en vakkundig gelegd. Bovendien krijg je garantie op onze vloeren. Zo geniet je jarenlang onbezorgd van jouw nieuwe vloer. Wil je ons gehele assortiment bekijken? Check onze website voor de laatste aanbiedingen!  Bij Vloeren.nl vind je de goedkoopste vloeren van de beste kwaliteit. Graag tot gauw!