- Voor 13.00 uur besteld, binnen 48 uur GRATIS in huis
- Altijd de laagste prijsgarantie!
- Op alle vloeren 25 jaar garantie
- Altijd 14 dagen bedenktijd
Voor je een PVC-vloer gaat kopen, wil je alle opties weten zodat je kunt bepalen welke vloer het beste past bij jouw situatie. Er bestaan eigenlijk twee soorten PVC-vloeren: eentje wordt zwevend gelegd met een ondervloer en de andere wordt verlijmd aan de ondergrond zonder ondervloer ertussen. Voordat je een keuze kunt maken tussen de twee soorten PVC-vloeren is het handig om te weten wat je eigenlijk van je nieuwe vloer verwacht.
Het kopen van een nieuwe PVC-vloer is best spannend, vooral als je nog nooit eerder een vloer hebt gekocht. Het kan geen kwaad om jezelf goed in te lezen. Welke eigenschappen moet jouw nieuwe vloer hebben? Kijk daarvoor eens goed naar je huishouden. Heb je huisdieren of kinderen? Heb je of wil je vloerverwarming? En in welke ruimte wil je de nieuwe PVC-vloer leggen? Deze zaken hebben allemaal invloed op je uiteindelijke keuze.
Niet veel mensen denken aan een PVC-vloer in hun badkamer of keuken, maar het kan toch echt. PVC bevat namelijk geen natuurlijke materialen en kan dus prima in een vochtige ruimte geplaatst worden. Natuurlijke materialen zoals hout gaat ‘werken’ zoals dat heet, dat betekent dat het hout uitstaat of inkrimpt bij veranderende temperaturen en vochtigheid. PVC heeft daar geen last van, en dus zou je ook een PVC-vloer in je badkamer kunnen leggen. Dat staat heel erg chique! Ideetje?
Eigenlijk is dat wel de belangrijkste vraag bij het uitkiezen van een nieuwe vloer. Als dat inderdaad de badkamer zou zijn, dan kan je niet kiezen voor een houten vloer. In de woonkamer kan je wel een houten vloer plaatsen, maar dan komen we op het volgende punt: heb je of krijg je vloerverwarming?
PVC kan je zeker combineren met vloerverwarming. Misschien wel het beste van alle soorten vloeren. Sommige houten vloeren kan je ook combineren met vloerverwarming, maar dat ligt wel aan de vloer. Heb je een massieve houten vloer, dan wordt de warmte niet zo goed geleid en dan werkt de vloerverwarming niet optimaal. Bovendien zet een houten vloer uit bij warmte. Niet echt een ideale combinatie, dus. Sommige eiken lamelparketten kunnen dan wel weer gecombineerd worden met vloerverwarming. Toch blijft PVC één van de beste keuzes om combinatie met vloerverwarming.
Een PVC-vloer is zo goed te combineren met vloerverwarming omdat de vloer heel dun is. Een massieve houten vloer is natuurlijk veel dikker. De vloerverwarming zal onder een PVC-vloer veel efficiënter je woning verwarmen. Gevolg: minder stookkosten. Dat is natuurlijk wel een dingetje om rekening mee te houden. Met vloerverwarming hoef je minder hard te stoken om je huis lekker warm te krijgen. Daarnaast is vloerverwarming in de badkamer ook wel heel erg fijn.
Al met al zijn er best wel veel vragen die je jezelf kunt stellen voordat je een PVC-vloer uitkiest. Zo kan je ook kiezen tussen klik-PVC en een plak-PVC (dat is de versie die wordt verlijmd). Beiden zijn goed te combineren met vloerverwarming, maar als je een topvloer zoekt voor vloerverwarming is plak-PVC de beste optie. Deze heeft namelijk geen ondervloer nodig en is van zichzelf nog net iets dunner dan klik-PVC. Daardoor wordt de warmte van de verwarming nog beter geleid. Dat betekent een beter rendement. Het lijkt misschien een flinke uitgave, maar bedenk je dat een PVC-vloer een investering is. De vloeren hebben een levensduur tot wel 50 jaar.