PVC, wat is dat precies?

Wat is PVC? 

PVC staat voor polyvinylchloride. Dat klinkt misschien heftig, maar PVC is een zeer veelzijdig soort kunststof. Als wij over PVC praten, dan hebben we het over PVC-vloeren. PVC-vloeren zijn toepasbaar in elke ruimte van het huis. Daarnaast is PVC te combineren met vloerverwarming en zijn PVC-vloeren waterbestendig. Je zou PVC dus ook kunnen plaatsen in de badkamer.

 

PVC-vloeren

Het mooie van PVC-vloeren is dat je ze in elke denkbare kleur en dessin kunt krijgen. Bij vloeren.nl hebben we de productie van PVC-vloeren in eigen beheer. Daardoor hebben we controle over de kwaliteit van onze PVC-vloeren. Tevens kunnen we zelf bepalen welke woontrends we volgen met betrekking tot de uitstraling van onze PVC-vloeren. Ook kunnen we dankzij de productie in eigen beheer onze prijzen laag houden. Er komen immers geen tussenpersonen (of bedrijven) aan te pas.

 

Welke PVC-vloer in huis?

PVC-vloeren zijn te onderverdelen in enkele categorieën. Zo heb je PVC met een kliksysteem, deze PVC-vloeren worden zwevend gelegd in combinatie met een ondervloer. Daarnaast heb je verlijmbare PVC-vloeren, deze worden ook wel dry-back PVC-vloeren genoemd. De naam zegt het al: de vloeren worden aan de ondergrond verlijmd. Er is geen ondervloer nodig. Verder kun je kiezen uit verschillende diktes van de slijtlaag: 0,3 of 0,55 millimeter. De dikte van de slijtlaag heeft invloed op de levensduur van de PVC-vloer en hoe intensief de vloer belopen kan worden. Voor de meeste huishoudens is de slijtlaag van 0,3 millimeter meer dan genoeg. PVC-vloeren met een slijtlaag van 0,55 millimeter worden vaak projectmatig gebruikt. Denk aan een mooie PVC-vloer in een restaurant.

 

Welke kleur PVC-vloer?

PVC-vloeren bestaan in oneindig veel kleuren en dessins. Je hebt PVC met een houtlook in verschillende tinten en PVC met een betonlook. Ook kan je kiezen uit hoogglans PVC of extra mat. Kortom: PVC-vloeren komen in elke denkbare kleur. Het ligt er maar net aan welke sfeer je wil uitstralen in je huis. Voor een natuurlijke look kies je voor PVC met een houtlook of tegellook. Bij PVC-vloeren met een houtlook zie je nauwelijks verschil met een houten vloer. Dat is juist het effect dat je wil bereiken. PVC is echter veel eenvoudiger qua onderhoud en reiniging dan een houten vloer. Dit komt omdat PVC een soort kunststof is dat niet kan werken. Volledig veilig en niet gevoelig voor vocht of temperatuurwisselingen. Ideaal!

 

PVC-vloer zelf leggen

Nog een voordeel van PVC is dat je deze vloeren zelf kunt leggen. Bij een PVC-vloer met kliksysteem is dit het meest eenvoudig. Het kliksysteem van PVC lijkt veel op het kliksysteem van laminaat. Het leggen van de vloer is dan ook zo gedaan. De voorbereiding is het halve werk. Eenmaal bezig, ben je binnen een mum van tijd klaar. Je hebt geen lijm nodig voor het leggen van een PVC-vloer met kliksysteem.

 

De verlijmbare variant, dry-back PVC-vloeren, kan je het beste laten leggen door een professional. Daarvoor kan je ook onze legservice inschakelen. Ons team bestaat uit opgeleide vakmannen. Je nieuwe PVC-vloer wordt vlot en vakkundig gelegd. Bovendien krijg je garantie op onze PVC-vloeren. Zo geniet je jarenlang onbezorgd van jouw nieuwe PVC-vloer. Wil je al onze PVC-vloeren bekijken? Check onze website voor de laatste aanbiedingen!  Bij vloeren.nl vind je de goedkoopste vloeren van de beste kwaliteit. Graag tot gauw!