Scandinavisch interieur inrichten, zo doe je dat!

Welke vloer in een Scandinavisch interieur?

Mensen met een Scandinavisch interieur zijn gek op wit. Wit is echt de basiskleur van deze stijl. De vloer is dan vaak ook heel licht van kleur. Dat kan een puur witte vloer zijn, maar ook een hele lichte houten vloer. Of natuurlijk een laminaatvloer of PVC-vloer met een houtlook in een lichte kleur. Een lichtgrijze vloer kan ook heel goed.

Vloerkleden en dierenhuiden

Vloerbedekking zoals tapijt zal je zelden of nooit zien in een Scandinavisch interieur. De lichte vloer wordt wel versierd met vloerkleden of dierenhuiden. De patronen in de vloerkleden zijn ook rustig en zullen niet veel kleur bevatten. Vind je dat zelf wel leuk? Dan moet je dat natuurlijk gewoon doen. De kleden mogen lekker hoogpolig zijn voor een warme look & feel.

Hout is onmisbaar

In een Scandinavisch interieur is hout onmisbaar. De vloer, de muren, meubels, accessoires; in Scandinavische landen zie je het overal terug. Met name de lichte houtsoorten zoals beuken en berken worden hiervoor gebruikt. Het veelvuldige gebruik van hout is echt hét kenmerk van een Scandinavisch interieur. Het doet je misschien ook wel denken aan een sauna – iets wat veel Scandinavische mensen standaard in hun huis of tuin hebben.

Strak ingericht en opgeruimd

Ga je jouw woning inrichten volgens Scandinavische stijl? Maak dan vooral gebruik van strakke lijnen en functionaliteit. In deze interieurstijl zie je niet snel prularia en sierlijke details. De ruimte wordt zo licht en open mogelijk gehouden. De meubels hebben dunne poten en weinig details. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte altijd opgeruimd eruit ziet. Er wordt dus veel aandacht besteed aan opbergruimte, zodat weinig spullen in het zicht liggen. Alles krijgt een eigen plekje. Dit is zo ontstaan omdat traditionele Scandinavische huisjes erg klein van stuk zijn. Er was dus niet veel ruimte om je spullen neer te leggen, het lijkt al snel rommelig en druk. Een opgeruimd en rustig huis is in Scandinavië een belangrijk punt.

Wat aan de muur?

Wil je graag een poster aan de muur? Kies voor simpele lijnen en sobere kleuren. Wees niet bang om helemaal niets aan de muur te hangen – dit past perfect bij het Scandinavische interieur. Experimenteer ook eens met een hangplantje aan de muur. Of maak een complete plantenmuur. Van groene planten heb je nooit teveel in een Scandinavische stijl.

Bekijk hier al onze lichte vloeren!