Tapijt in de slaapkamer: voor en nadelen

Tapijt of een harde vloer?

In principe zijn alle soorten vloeren een optie voor de slaapkamer, het is afhankelijk van je eigen wensen en smaak. Misschien is het gemakkelijk om te beginnen met kijken naar welke kleur je graag wil. Als je voor een warme uitstraling wil gaan, dan is een houten vloer een goede optie, zoals het eiken lamelparket op de foto. Wil je een praktische vloer die te combineren is met vloerverwarming, kies dan voor PVC. Als je een vloer zoekt die gemakkelijk zelf te leggen is en niet teveel kost, dan is laminaat de beste keus. En wil je lekkere warme voeten, kies dan voor tapijt!

Tapijt in de slaapkamer

Tapijt is jarenlang de meest populaire vloerbedekking geweest in de slaapkamer. En logisch ook, tapijt is heerlijk warm en zacht. Voor de bovenverdieping van een woning is tapijt perfect, er wordt veel minder op gelopen dan de benedenverdieping. Tapijt slijt daardoor minder snel en ook het reinigen van het tapijt valt reuze mee. Als je jezelf aanwent om je schoenen uit te doen voor je naar boven gaat, zal het tapijt heel schoon blijven en nauwelijks slijten. Nieuwe technologieën maken tapijt steeds duurzamer en hygiënischer. Ook kan je bij tapijt kiezen uit veel meer kleuren en patronen dan bijvoorbeeld een vloer met houtlook. 

Houten vloer vs. tapijt

Een houten vloer straalt niet alleen warmte uit, hij voelt ook vrij warm aan je voeten. Het is niet zo warm als tapijt natuurlijk, maar een houten vloer heeft wel een rustieke uitstraling en zal bijdragen aan de rustgevende sfeer die elke slaapkamer zou moeten hebben. Ook kan je onze houten vloeren met vloerverwarming combineren. 

Laminaatvloer in de slaapkamer

Een voordeel van laminaat is dat deze vloeren vrij goedkoop in de aanschaf zijn. Een nieuwe vloer in de slaapkamer hoeft daardoor geen prijzige onderneming te zijn. Bovendien zijn laminaatvloeren beschikbaar in vele kleuren en prints en kan je een laminaatvloer eenvoudig zelf plaatsen dankzij het kliksysteem. Wel voelt een laminaatvloer kouder aan dan een houten vloer of PVC. Een goede ondervloer kan dit probleem gedeeltelijk oplossen.

PVC-vloer in de slaapkamer

Een PVC-vloer is gemaakt van 100% kunststof en is daardoor onder andere waterbestendig en perfect te combineren met vloerverwarming. Nu wordt het nooit nat in een slaapkamer, maar een verwarmde vloer is wel heel erg lekker. Vooral in de wintermaanden wanneer het nog donker is als je uit bed stapt, brr. PVC-vloeren met een kliksysteem zijn ook eenvoudig zelf te leggen en gemakkelijk op maat te maken met een stanleymes. Bovendien heeft PVC vrijwel geen contactgeluid, het is een heerlijk stille vloer.

Nieuwe vloer online bestellen

Je kunt jouw nieuwe vloer voor de slaapkamer eenvoudig online bestellen. Voor 16:00 besteld en betaald, is de volgende dag geleverd. Voor vrijblijvend advies of meer informatie kan je altijd contact met ons opnemen.