Tips om roest te verwijderen

Roest verwijderen, de beste tips hier verzameld 

Wilde je net de nieuwe vloer zelf gaan leggen die super snel door vloeren.nl is geleverd, zit er roest op je gereedschap! Roest verwijderen hoeft niet moeilijk te zijn. Sterker nog: je hebt er niet eens altijd speciale chemische goedjes voor nodig. Oma vloertje heeft handige tips en trucs om je gereedschap makkelijk en snel roestvrij te maken!

 

Roest verwijderen van gereedschap

Baal je ervan dat je eerst roest van je gereedschap moet verwijderen voor je aan de slag kan? Je hoeft echter geen dure producten aan te schaffen om de roest te verwijderen van je gereedschap. Het kan zelfs met azijn, en dat hebben de meeste huishoudens standaard in huis. Zo niet, dan kun je super goedkoop een fles schoonmaakazijn kopen in de supermarkt. Daarmee verwijder je binnen een mum van tijd roest van je gereedschap en kan je aan de slag met je nieuwe vloer!

 

Roest verwijderen met azijn

Roest verwijderen met azijn, hoe gaat dat in z’n werking? Het verwijderen van roest met azijn kost je niet veel moeite, maar wel een beetje tijd. Gooi je roestige gereedschap in een emmer met azijn en laat deze 24 uur staan. Het azijn reageert op roest en laat roest en metaal ontbinden. Nadat het roestige gereedschap 24 uur heeft geweekt in azijn kan je de roest er eenvoudig afborstelen met een beetje aluminiumfolie of een staalborsteltje. Heb je grote oppervlakken met roestvlekken? Giet een scheutje azijn erop en laat dit intrekken of poets met een doek met azijn over de roestvlek. Roest verwijderen was nog nooit zo simpel!

 

Roest verwijderen van metaal

Roest verwijderen van metaal kan dus heel eenvoudig met een huismiddeltje. Je kunt ook dure producten kopen, bijvoorbeeld van HG, maar deze zijn niet alleen slecht voor je portemonnee, je kunt deze dampen beter niet inademen. Neem geen risico met je eigen gezondheid en kies voor het azijnbadje voor je gereedschap. Heel simpel, goedkoop en je hebt er geen omkijken naar. Weg met roest!

 

Hoe verwijder ik roest?

Naast dit handige weetje over schoonmaakazijn wil je misschien nog meer tips over roest verwijderen van je gereedschap. Er zijn nog andere manieren waarop je roest kan verwijderen. Ook met natuurlijke producten! Wie weet heb je ze al in huis, en anders fiets je even snel naar de supermarkt. Wederom kosten deze handige tips je vrijwel geen geld in tegenstelling tot dure producten om roest te verwijderen.

 

Roest verwijderen met huishoudelijke producten

Naast azijn kan je ook gebruik maken van limoen en zout. Strooi eerst het zout over de verroeste plekken van je gereedschap. Besprenkel daarna het zout met een beetje limoensap. Laat deze mix een paar uur intrekken. Gebruik de schil van de limoen om het roest van je gereedschap te scrubben. Je kunt natuurlijk ook een citroen gebruiken in plaats van een limoen.

 

Roest verwijderen met baking soda

Baking soda is niet alleen handig in de keuken, het werkt ook geweldig tegen roest! Maak met water een papje van de baking soda tot je het op de roestplekken kunt smeren. Laat dit wederom een paar uur inwerken en gebruik bijvoorbeeld een oude tandenborstel om de roestige plekken van je gereedschap te borstelen.

 

Roest verwijderen met aardappel

Iedereen heeft wel een aardappel in huis, toch? Snijd de aardappel door de helft en laat deze een poosje in afwasmiddel liggen met de gesneden kant. Vervolgens leg je de aardappel met afwasmiddel op de roestplek. Na een paar uur kan je de aardappel weghalen. Deze combinatie trekt het roest uit het metaal.

 

Roest verwijderen met cola

Ooit gehoord van roest verwijderen met cola? Het is één van de bekendere trucjes om roest mee te verwijderen. Laat je roestige gereedschap een dag in een bak met cola liggen en de volgende dag is al het roest verdwenen. Welk merk cola je pakt, maakt niet uit. Moet je nagaan hoe slecht cola eigenlijk voor je is!

 

Roest verwijderen met WD-40

Ook met WD-40 kan je roest verwijderen. Iedere klusser heeft wel een busje hiervan in de schuur staan. Spray de roestige onderdelen in met WD-40 en laat het 24 uur intrekken. Met een staalborstel haal je dan zo het roest weg!

 

Snel roest verwijderen

Je ziet, roest verwijderen kan heel gemakkelijk en ook best snel. Bij sommige oplossingen moet je iets langer wachten, maar je hebt er nauwelijks werk mee. Direct na het bestellen van je nieuwe vloer bij vloeren.nl check je even of je gereedschap niet roestig is. En zo wel, dan kan je direct één van de bovenstaande oplossingen toepassen! Dan kan je direct met je roestvrije gereedschap je nieuwe vloer gaan leggen. Bekijk ons volledige aanbod vloeren online of kom naar de showroom.