- Voor 13.00 uur besteld, binnen 48 uur GRATIS in huis
- Altijd de laagste prijsgarantie!
- Op alle vloeren 25 jaar garantie
- Altijd 14 dagen bedenktijd
Er is tegenwoordig heel veel keuze in soorten vloeren. Voor een visgraatvloer is dat niet anders; je kunt kiezen voor een houten vloer, een laminaatvloer of een PVC-vloer. Houten vloeren zijn wel vrij duur en vragen bovendien veel onderhoud. Laminaat is goedkoop, slijtvast en te verkrijgen in verschillende tinten. PVC is ook voordelig verkrijgbaar en heel gemakkelijk te onderhouden. Het zijn sterke vloeren die lang meegaan, vochtbestendig is en goed te combineren zijn met vloerverwarming. Je zou dus ook een mooie visgraatvloer van PVC in de badkamer kunnen leggen, heerlijk met vloerverwarming. Laminaat kan niet zo goed tegen vocht en kan dus beter niet in de keuken of badkamer gelegd worden.
Hoewel visgraatvloeren in moderne interieurs een hele strakke uitstraling hebben, kiezen vrij veel mensen met een oud huis voor een visgraatvloer met een klassieke uitstraling. De klassieke uitstraling ontstaat door het plaatsen van biezen in de vloer. Dit kan een enkele of een dubbele bies zijn. Een bies is een (donkere) rand op een bepaalde afstand van de muur. Het staat heel authentiek en geeft de ruimte een chique uitstraling.
Visgraatvloeren zijn in verschillende patronen te leggen. De meest bekende is het visgraatpatroon zelf, maar je hebt bijvoorbeeld ook de Hongaarse punt. Bij een visgraatpatroon worden de planken of delen loodrecht op elkaar gelegd, waar bij de Hongaarse punt de planken of delen in een hoek van 45 of 60 graden op elkaar worden gelegd. Je krijgt dan direct een heel ander aanzicht. De verschillende patronen hebben geen voordelen of nadelen ten opzichte van elkaar, het is echt welk patroon je mooier vindt.
De kleur visgraatvloer is best belangrijk voor de uitstraling van je interieur. Een hele donkere visgraatvloer zal de ruimte al snel kleiner maken, afhankelijk van de rest van de inrichting, natuurlijk. Een lichtere visgraatvloer zorgt voor optisch een grotere ruimte. In een kleinere ruimte kan je het beste gebruik maken van een lichte visgraatvloer, deze maakt de ruimte direct een stuk groter. Pas ook op dat je niet een te klein visgraatpatroon kiest, dan wordt het al heel snel druk. Misschien wel té druk voor jouw interieur. Dat zou jammer zijn!
Het leggen van visgraatvloeren kost best veel tijd. Het is dan ook echt een klusje voor een vakman. Zelf je visgraatvloer leggen is alleen een goed idee als je heel ervaren bent met het leggen van (visgraat)vloeren. Plak-PVC is dan het gemakkelijkste materiaal om mee te werken, omdat je niet afhankelijk bent van een kliksysteem. Wel is er weinig ruimte voor foutjes, omdat je de PVC direct op de grond verlijmt. Even opnieuw plakken kan dus niet. Voor het mooiste resultaat kan je in de meeste gevallen het beste een professional inschakelen. Zo heb je er zelf geen gedoe mee en weet je zeker dat je een prachtige visgraatvloer krijgt.