Visgraatvloeren van allerlei materialen

Visgraatvloeren van laminaat

Laminaat is de goedkoopste optie onder de visgraatvloeren. Er zijn veel verschillende kleuren beschikbaar en dankzij het innovatieve kliksysteem kan je deze vloer eenvoudig zelf leggen. De panelen hebben linker- en rechterzijden. Het spreekt daardoor voor zich hoe je de planken moet leggen. Laminaat heeft een lange levensduur, maar is niet zo stil als bijvoorbeeld PVC. Vind je dit niet erg, dan is een laminaat visgraatvloer perfect voor jou. Bekijk hier al onze visgraat laminaat.

Houten visgraatvloeren

Houten visgraatvloeren zijn het oudste, al in de tijd van ridders en kastelen lagen deze vloeren in de huizen van rijkelui. Niet voor niets heeft een visgraatvloer een bepaalde luxe uitstraling. Een houten vloer kan ‘koud’ worden gelegd, dat betekent dat de massief houten planken naast elkaar worden gelegd in een visgraatpatroon. De planken kunnen worden verlijmd en verspijkerd, waardoor de kans op werking minimaal is. Dit is aan te raden als er vloerverwarming onder de vloer ligt. In de meeste gevallen kiezen mensen echter voor lamelparket. Dit zijn kruislings verlijmde houtlagen, werking is hierdoor nihil. De planken hebben een mes-en-groef-verbinding. Hou je van een authentieke uitstraling? Dan is een houten visgraatvloer de beste keuze voor jou. Bekijk hier al onze houten visgraat. 

Visgraatvloeren van PVC

Als je jouw nieuwe visgraatvloer wil combineren met vloerverwarming, dan is PVC het beste materiaal. PVC is namelijk ultradun, waardoor de warmte van de vloerverwarming optimaal wordt geleid. Een verlijmbare PVC-vloer is het gemakkelijkste te leggen in het visgraatpatroon. In deze vloer zit geen klikverbinding, dus je hoeft geen rekening te houden met de legrichting. Wel is het leggen van plak-PVC een secuur klusje, het beste kan je hiervoor een vakman inschakelen. Wist je dat Vloeren.nl ook je PVC-vloer voor je kan leggen?

Daarnaast is PVC zeer duurzaam en verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende kleuren en dessins. Ook het schoonmaken van PVC is een eitje. PVC krast nauwelijks en heeft geen loopgeluid. Bekijk al onze PVC visgraatvloeren hier.

Zelf je visgraatvloer leggen

Wil je besparen op de kosten van een legservice? Dan kan je de vloer zelf leggen. We raden dan aan om te kiezen voor laminaat, dankzij de slimme klikverbinding is dit de meest eenvoudige vloer om zelf te leggen. Voor een PVC-vloer of houten vloer raden we aan om een vakman in te schakelen. Vloeren.nl kan dit ook voor je doen!

Heb je nog vragen over visgraatvloeren? Neem dan gerust contact met ons op.