Visgraatvloeren zijn dé trend van 2020!

Visgraatvloer: een tijdloos design 

Een visgraatvloer is een eeuwenoud en tijdloos design. De visgraatvloer werd al in de 15e eeuw toegepast en was één van de eerste vloeren die niet louter functioneel was maar ook een esthetische rol had. Kasteelheren en andere grootgrondbezitters probeerden elkaar telkens af te troeven met nog mooiere patronen en andere houtsoorten. Het voordeel is dat wij nu kunnen genieten van vele prachtige soorten visgraatvloeren.

 

Visgraatvloer kleuren

De visgraatvloer is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en dessins. Mede dankzij het gewedijver van de rijke lui in de 15e eeuw hebben we nu zo’n ruime keuze in visgraatvloeren. Zij probeerden namelijk allerlei soorten hout uit voor telkens weer een nieuwe look in de visgraatvloer. En dankzij nieuwe technieken en ontwikkelingen bestaat de visgraatvloer nu ook van laminaat en PVC.

 

Visgraatvloer hout

De houten visgraatvloer is één van de meest populaire vloeren. Dit is de visgraatvloer die we al sinds de 15e eeuw kennen. Een visgraatvloer van hout is zeer robuust en zal in de loop der jaren alleen maar mooier worden. Houten visgraatvloeren worden gelegd door een gediplomeerd bedrijf. Mede door het materiaal en het legpatroon is de houten visgraatvloer geen makkelijk klusje om zelf te leggen. Onze vakkundige leggers hebben veel ervaring met het leggen van houten visgraatvloeren en kunnen het legwerk van de houten visgraatvloer voor je verzorgen.

 

Visgraatvloer laminaat

De visgraatvloer van laminaat is als het ware een budgetoptie in vergelijking met de houten visgraatvloer. Hout is altijd duurder geweest dan laminaat, omdat laminaat visgraatvloeren van houtvezels worden gemaakt en niet van massief hout. Laminaat is dus gemakkelijker te produceren in grotere getallen en het is minder arbeidsintensief. Daardoor is een visgraatvloer van laminaat voordeliger dan een visgraatvloer van hout. Het voordeel van een laminaat visgraatvloer is dat er een klikverbinding aanwezig is in de vloer. Je kunt een laminaat visgraatvloer dus eventueel zelf leggen. Daarnaast is er bij laminaat visgraatvloeren veel meer keuze uit kleuren en dessins. Deze worden namelijk gecreëerd in de fabriek. Bekijk ons aanbod visgraat laminaatvloeren.

 

Visgraatvloer PVC

Een visgraatvloer van PVC is ontzettend populair de laatste jaren. Dat komt omdat er hier twee winnende factoren met elkaar worden gecombineerd: de immer chique visgraatvloer met het super praktische materiaal PVC. Met een PVC visgraatvloer heb je dus niet alleen een prachtige vloer in huis, ook geniet je van alle voordelen van PVC. De voordelen van een PVC visgraatvloer zijn bijna eindeloos. Zo kan je een PVC visgraatvloer perfect combineren met vloerverwarming, heb je ruime keuze in kleuren en prints, heeft de vloer een lange levensduur en is de visgraatvloer eenvoudig te reinigen. Voor meer voordelen van PVC visgraatvloeren kan je onze gehele collectie bekijken.

 

Visgraatvloer kopen

Wil je een mooie visgraatvloer kopen? Bij ons kan je de mooiste visgraatvloeren kopen. Wij helpen je graag bij het uitkiezen van je nieuwe visgraatvloer. Wil je eerst nog meer weten over een visgraatvloer? Neem dan gerust contact op, we weten alles over visgraatvloeren en delen graag ons enthousiasme over deze mooie vloer. Wil je het gehele assortiment visgraatvloeren bekijken? Onze keuze is zeer ruim. Niet de visgraatvloer van je wensen gezien? Neem dan ook even contact met ons op. We hebben vast en zeker de perfecte visgraatvloer voor je!