De voordelen en nadelen van een kurkvloer

Er zijn van allerlei voordelen bij het aanschaffen van een kurkvloer. Daarnaast heeft een kurkvloer net zoals elke vloer ook een aantal nadelen. In deze blog gaan we je vertellen wat de voor- en nadelen zijn van een kurkvloer

De duurzaamheid van een kurkvloer

Kurk wordt gemaakt van de schors van een kurkeik. De buitenste laag van de boom wordt hier alleen gebruikt, en de boom wordt dus niet gekapt. Hierdoor richt het produceren van een kurkvloer geen schade aan. Ook is binnen een korte tijd de schors van een kurkeik weer helemaal terug gegroeid. Op deze manier is een kurkvloer dus een echte duurzame en ecologische vloer!

Daarnaast zorgt de beschermende toplaag van een kurkvloer er voor dat de vloer makkelijk te onderhouden is. Stofzuigen en dweilen (met een vochtige doek) is voldoende.

Voordelen van een kurkvloer

Naast het feit dat een kurkvloer een erg duurzame vloer is, zijn er nog meerdere voordelen te benoemen over deze vloer. Eén van de vele voordelen is bijvoorbeeld dat een kurkvloer een hele isolerende werking heeft. Dit geldt op het gebied van geluid en warmte isolatie. Hierdoor heb je altijd warme voeten en heb je nooit last van geluidsoverlast.

Ook is een kurkvloer makkelijk zelf te plaatsen. Deze kurkplaten beschikken over een kliksysteem dat zwevend te leggen is. Dit werkt op dezelfde manier als een laminaat vloer plaatsen: een ondervloer uitrollen en gaan met die banaan.

De uitstraling van een kurkvloer past in elk interieur. Door de neutrale kleuren in ons aanbod, match je gemakkelijk alle meubels bij de vloer. Bekijk hier ons aanbod in kurkvloeren en vraag een gratis proefplank aan! Zo kan je precies zien of de kleur goed is.

De nadelen van een kurkvloer

Een kurkvloer heeft net zoals elke vloer, ook een aantal nadelen. Een kurkvloer is heel isolerend, wat het gebruik met vloerverwarming minder effectief kan maken. Dit komt door de dikte en de dichtheid van het materiaal.

Daarnaast is kurk niet volledig waterbestendig. Omdat dit uit natuurlijke stof bestaat, kan het enigszins gaan uitzetten. Wanneer er dus water op de vloer komt, is het belangrijk dat het meteen van de vloer verwijderd wordt.

Ook kan een kurkvloer uitzetten door temperatuur verschillen. Wat je hier tegen kan doen, is de temperatuur van de ruimte zo veel mogelijk gelijk houden.

Contact

Heb je nog vragen over ons aanbod in PVC en Laminaat? Neem dan contact met ons op! We staan je graag te woord.