Bamboe vloeren hebben veel voordelen

Het gemak van bamboe vloeren

Bamboe vloeren bieden veel gemakken en voordelen. Zo kan je een bamboe vloer zelf leggen en is de vloer zeer hygiënisch en gemakkelijk te reinigen. Er blijft geen vuil achter op de vloer en regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende. Je kunt speciale reinigingsmiddelen kopen speciaal voor een bamboe vloer, waardoor jouw bamboe vloer nog langer mee gaat. De standaard levensduur van een bamboe vloer is 20 à 30 jaar, met het juiste onderhoud kan de vloer dus nog langer mee gaan. Sowieso blijft de vloer langer mooi, ook wanneer de vloer oud is. Van houten vloeren zeggen ze altijd dat de vloer mooier wordt naarmate de tijd verstrijkt, dat is bij bamboe vloeren ook het geval. 

Supersterke bamboe vloer

Een bamboe vloer is ook geschikt voor huishoudens met huisdieren en huizen waarin veel gelopen wordt. Denk aan grote gezinnen of huishoudens die vaak of veel bezoek krijgen. Bamboe is namelijk een ijzersterk natuurproduct. Bamboe heeft 5 jaar nodig om voldoende stengels te groeien voor één vloer. Het mooiste is dat je bamboe niet hoeft te kappen. Het wordt geoogst, en daarna groeit het gewoon door. Zeer verantwoord dus! 

Hieronder alle voordelen van bamboe vloeren nog eens overzichtelijk op een rij:

  • Prachtige natuurlijke vloer;
  • IJzersterke kwaliteit;
  • Duurzame & ecologische keuze;
  • Eenvoudig zelf te leggen;
  • Zeer hygiënisch;
  • Weinig onderhoud;
  • Flexibel (bamboe leeft).

Bamboe is een natuurproduct

Net zoals een houten vloer is bamboe een natuurproduct, dat betekent dat de vloer leeft en dus ook dat de vloer kan gaan werken. Echter is bamboe heel sterk en is de kans op werking minimaal. Bamboe is dus ook te combineren met vloerverwarming, al is niet elke soort bamboe geschikt voor vloerverwarming. 

Meer weten of bamboe vloeren? Neem gerust contact met ons op!