Welke soort vloer bij welk interieur?

Als je op zoek bent naar een nieuwe interieurstijl of als je het geluk hebt dat je jouw woning van begin af aan helemaal kunt inrichten zoals jij dat wil, dan is de vloer van grote invloed op de algehele stijl. Ook als je een huis hebt waar al een vloer in ligt, zal je op zoek moeten gaan naar een mooie look die matcht bij de vloer. Maar welke soort vloer past nou bij welk interieur? In deze blog bespreken we verschillende vloeren en in welke interieurstijl deze passen!

Welke vloer bij welk interieur?

Ga je een nieuwe vloer uitzoeken? Dan kun je kijken naar de vloer op zichzelf: vind je een donkere vloer mooi, of juist een lichte, of wil je per se een visgraatvloer omdat dat momenteel DE vloer is? Dat kan natuurlijk altijd, je kunt een vloer kiezen op basis van wat je mooi vindt. Maar je kunt ook verder nadenken over je interieurstijl en hoe je wil dat straks alles eruit komt te zien. Overigens zit je met die populaire visgraatvloer altijd goed, daarom is ‘ie nu ook zo hip – hij past in elk soort interieur.

Mocht je niet blindelings willen kiezen voor een visgraatvloer en echt een goed overwogen keuze willen maken zodat jouw interieur straks echt knalt, overweeg dan eens welke stijl je mooi vindt om mee te beginnen.

Vloer matchen met Scandinavisch interieur

Ben je gek op het noorden en alles wat ook maar een beetje Scandinavisch klinkt? Dan is het voor jou geen geheim dat in Scandinavische interieurs vooral witte of hele lichte vloeren te vinden zijn. Dit is heel kenmerkend voor de stijl. Deze interieurs zijn licht en luchtig, maar hebben ook veel natuurlijke elementen. Het interieur is tijdloos en geeft veel rust. Je vindt veel planten en natuurlijke materialen zoals hout, maar nooit in overvloed. Opgeruimd is een sleutelwoord. Hou jij van dit interieur? Bekijk dan eens onze lichte vloeren om te matchen met je interieur. Laminaatvloeren vind je veel terug in Scandinavische interieurs, vanwege de kleur en de houtstructuur.

Vloer kiezen bij landelijk interieur

Bij een landelijk interieur denken we toch al gauw weer aan die visgraatvloer, maar een prachtige, robuuste houten vloer past hier ook perfect bij. Qua kleur is het eigenlijk maar net wat je mooi vindt, een landelijke vloer kan zowel donker als licht zijn. Het gaat er eigenlijk om dat de vloer er een beetje ‘rauw’ uit ziet, met noesten en kwasten. Heb je liever een rustige vloer? Dan kan noestarm ook, zolang de nerven van het hout maar mooi naar voren komen.

Moderne of grijze vloer

Ben je gek op een industrieel of een strak modern interieur? Dan past een grijze vloer hier heel goed bij. Hierbij kun je ook denken aan PVC-tegels voor een betonlook of een vloer met tegelstructuur. Natuurlijk is een laminaatvloer of PVC-vloer met grijze kleur ook een prima optie.

Neem eens een kijkje bij onze vloeren, wij hebben voor elk interieur iets moois in het assortiment. Ook bieden wij een legservice aan, dus je hoeft zelf niks te doen!