Welke vloer leg je in de slaapkamer?

Hout, laminaat of PVC in de slaapkamer?

Vroeger was tapijt een populaire keuze in de slaapkamer, het voelt immers lekker warm aan en is goedkoop. Tegenwoordig is tapijt best een beetje ouderwets en heeft het een stoffig imago, letterlijk en figuurlijk. Het is een hype om je slaapkamer mooi te stylen en anderen te inspireren met een mooie vloer en inrichting. Bovendien worden vloeren steeds geavanceerder en natuurlijk kan je ook kiezen voor vloerverwarming in de slaapkamer of een lekker schapenvachtje op de grond. Sommige vloeren voelen van zichzelf al lekker warm aan. Welke vloeren zijn tegenwoordig ideaal en trendy voor de slaapkamer?

Bron: Pinterest

Mogelijkheden slaapkamer

In principe zijn alle soorten vloeren een optie voor de slaapkamer, het is afhankelijk van je eigen wensen en smaak. Misschien is het gemakkelijk om te beginnen met kijken naar welke kleur je graag wil. Als je voor een warme uitstraling wil gaan, dan is een houten vloer een goede optie. Wil je een praktische vloer die te combineren is met vloerverwarming, kies dan voor PVC. Als je een vloer zoekt die gemakkelijk zelf te leggen is en niet teveel kost, dan is laminaat de beste keus.

Houten vloer in de slaapkamer

Een houten vloer straalt niet alleen warmte uit, hij voelt ook vrij warm aan je voeten. Met de juiste ondervloer kan een houten vloer perfect in de slaapkamer geplaatst worden. Dit geeft een hele rustieke uitstraling en zal bijdragen aan de rustgevende sfeer die elke slaapkamer zou moeten hebben. Ook kan je onze houten vloeren met vloerverwarming combineren. Heerlijk toch?

Bron: Vloeren.nl

Laminaatvloer in de slaapkamer

Een voordeel van laminaat is dat deze vloeren vrij goedkoop in de aanschaf zijn. Een nieuwe vloer in de slaapkamer hoeft daardoor geen prijzige onderneming te zijn. Bovendien zijn laminaatvloeren beschikbaar in vele kleuren en prints en kan je een laminaatvloer eenvoudig zelf plaatsen dankzij het kliksysteem. Wel voelt een laminaatvloer kouder aan dan een houten vloer of PVC. Een goede ondervloer kan dit probleem gedeeltelijk oplossen.

Bron: Vloeren.nl

PVC-vloer in de slaapkamer

Een PVC-vloer is gemaakt van 100% kunststof en is daardoor onder andere waterbestendig en perfect te combineren met vloerverwarming. Nu wordt het nooit nat in een slaapkamer, maar een verwarmde vloer is wel heel erg lekker. Vooral in de wintermaanden wanneer het nog donker is als je uit bed stapt, brr. PVC-vloeren met een kliksysteem zijn ook eenvoudig zelf te leggen en gemakkelijk op maat te maken met een stanleymes. Bovendien heeft PVC vrijwel geen contactgeluid, het is een heerlijk stille vloer.

Bron: Vloeren.nl

Nieuwe vloer online bestellen

Je kunt jouw nieuwe vloer voor de slaapkamer eenvoudig online bestellen. Voor 16:00 besteld en betaald, is de volgende dag geleverd. Voor vrijblijvend advies of meer informatie kan je altijd contact met ons opnemen.

Bron: Vloeren.nl