Zo ziet een urban interieur eruit!

Kenmerken van een urban interieur

Een urban stijl in huis wordt gekenmerkt door robuuste elementen met een strak en stoer uiterlijk. Het is juist goed te combineren met romantische details voor een persoonlijke touch. Qua kleur zien we vooral donkere kleuren terug in de meubels en aankleding van het huis. Om die reden is het dan ook belangrijk dat er veel lichtinval is. Dat voorkomt dat het huis té donker wordt. Heb je niet zoveel lichtinval? Kies dan niet voor een donkere muur of vloer. De basis van een urban interieur is een rustige kleur zoals grijs. Deze basiskleur kan je combineren met allerlei knalkleuren. Met de meubels kan je dan een urban stijl creëren.

Welke vloer bij een urban interieur?

In een interieur met een urban stijl kan je eigenlijk elke vloer kiezen die je wil. Een strakke tegelvloer past er mooi bij, maar een robuuste houten vloer kan ook. Een laminaatvloer of PVC-vloer met houtlook of tegellook kan ook heel goed. Bij Vloeren.nl vind je allerlei soorten vloeren die je kunt plaatsen in een urban interieur. Op de grond ligt vaak een prachtig vloerkleed met veel patroontjes.

Urban meubels

Ga je voor een urban stijl, dan kies je voor grote en robuuste meubels. In veel interieurs is de bank hét item dat moet opvallen. Een statement dus, een echte eyecatcher. De bank staat dan ook vaak prominent in het midden van de ruimte. Een grote leren bank zien we vaak terug in een urban interieur. Kies in elk geval voor ‘stoere’ materialen. Een leren bank, een salontafel van kurk of hout. Uiteraard mag een plant niet ontbreken. Kies voor een groenblijvende plant. De cactus is trouwens ook helemaal hot de laatste tijd.

Opvallende verlichting

We zeiden al dat er in urban woningen veel gebruik wordt gemaakt van donkere kleuren. Veel lichtinval en opvallende verlichting is daarom erg belangrijk om te voorkomen dat je huis een donker hol wordt. De lampen hebben vaak geen kappen, de peertjes zijn zichtbaar en hebben allerlei verschillende vormen.

Zelf urban items uitkiezen

Loop je in de winkel en wil je urban items meenemen? Denk aan industriële meubels gemengd met vintage producten. In deze stijl zien we veel groen terug, dus wees niet bang om af en toe een groene vaas of groene kussens mee te nemen. Planten kunnen deze kleuruitspatting ook verzorgen.

Heb je vragen over een urban vloer? Neem gerust contact met ons op of bekijk ons hele aanbod vloeren.