Bamboe vloer: lees hier alles wat je moet weten

Bamboe vloeren

Een bamboe vloer in huis is niet alleen een hele trendy keuze, maar ook een ecologisch verantwoorde keuze. Voor het produceren van deze vloeren hoeft er namelijk geen bomenkap plaats te vinden. Officieel is bamboe ook niet van hout, bamboe is namelijk een grassoort. Bamboe geeft een hele natuurlijke uitstraling aan het vertrek. Daarnaast gaat deze slijtvaste vloer meerdere generaties mee. Bewust en duurzaam, dus!

Voordelen van bamboe vloeren

We noemden al een paar voordelen van bamboe in huis, maar er zijn voor meer voordelen. Naast het feit dat dit een hele duurzame soort vloer is, is bamboe ook gewoon heel erg mooi. Want eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. Dat krijg je ook zeker met deze natuurlijke vloeren.

Nog een ander voordeel is dat het materiaal ontzettend hard is. Dit veroorzaakt ook de duurzaamheid van de vloer. De vloer zal niet snel slijten en gaat meerdere generaties mee. Hoewel bamboe in eerste instantie een vrij prijzige vloer is om aan te schaffen, ben je op de lange termijn het goedkoopste uit ten opzichte van goedkopere vloeren met een minder lange levensduur.

Vind je de vloer niet meer mooi? Dan kan je de vloer (laten) schuren en opnieuw (laten) lakken of oliën in een andere kleur. De vloer ziet er dan weer als nieuw uit en bovendien kan je dan ook nog eens veranderen van tint!

Kan bamboe met vloerverwarming?

Bamboe is te combineren met vloerverwarming, al is de combinatie minder ideaal dan met bijvoorbeeld een PVC-vloer. PVC is veel dunner en geleidt de warmte beter dan hout of bamboe. Het kiezen voor vloerverwarming is wederom een ecologische keuze, door het verwarmen van een groot oppervlak heeft de verwarming minder tijd nodig om de ruimte te verwarmen. Daarnaast hoeft de verwarming minder hard te stoken. Goed voor het milieu en voor de portemonnee!

Bamboe in de badkamer

Houten vloeren kunnen over het algemeen niet goed tegen vocht. Het plaatsen van een houten vloer in de badkamer is dan ook geen goed idee. Wil je een badkamervloer met een houtlook, dan kan je beter kiezen voor een waterdichte vloer met een houtprint. Of kies voor bamboe in de badkamer. Bamboe zet tot 50% minder uit dan hout en kan in combinatie met een sterke, waterdichte laklaag in de badkamer worden geplaatst. Neem wel de juiste maatregelen, zodat de bamboe vloer ook daadwerkelijk waterdicht wordt.

Bamboe vloer nadelen

Een bamboe vloer is dus een hele mooie vloer zonder slechte impact op de natuur en het milieu. Toch hebben bamboe vloeren wel enkele nadelen. Eén daarvan noemden we net al: een bamboe vloer is prijziger dan andere soorten vloeren. Een ander nadeel van bamboe is dat er wel enig onderhoud nodig is, net zoals bij houten vloeren. Wil je de bamboe vloer tientallen jaren mooi houden, dan is af en toe onderhoud plegen wel een vereiste. Onderhoudsvrij is bamboe dus beslist niet. Sommige mensen vinden het echter geen probleem om hun natuurlijke vloer af en toe een onderhoudsbeurt te geven. Of je dit een nadeel vindt, is dus persoonlijk.

Bamboe vloer kopen

Een vloer van bamboe kopen is een bewuste keuze. Veel mensen die duurzaam willen verbouwen, kiezen voor deze vloer. Bij ons vind je prachtige bamboe vloeren in veel verschillende kleuren. Ook kunnen we bamboe in verschillende patronen leggen. Neem contact met ons op of kom langs in de showroom voor alle mogelijkheden.

Wat kost een bamboe vloer?

Een vloer van goede kwaliteit begint bij enkele tientjes per vierkante meter. Deze duurzame vloer zal in de aanschaf iets duurder zijn, maar bamboe gaat dan ook het langste mee van alle andere vloeren. Bij ons vind je een prachtige vloer voor gegarandeerd de laagste prijs van Nederland!

Bamboe lamelparket

Bij lamelparket worden er meerdere lagen bamboe kruislings op elkaar verlijmd. Je krijgt hierdoor hele sterke planken. Deze bamboe vloeren kunnen nauwelijks werken, de kruislings verlijmde planken werken dit tegen. Ideaal in combinatie met vloerverwarming of bij plaatsing in de badkamer. Bekijk onze lamelparket bamboe vloeren! Heb je meer vragen over bamboe? Neem gerust contact op.