De achterwand van de keuken: alle opties

Achterwand van de keuken 

De achterwand van de keuken speelt een grote rol in de uitstraling van de keuken. Wist je dat je bij Vloeren.nl ook tegels kunt kopen voor de achterwand van je keuken? Er is een ruime keuze voor een zeer aantrekkelijke prijs. Kom naar onze showroom of bekijk alle opties op onze website!

Keukenachterwand

In oudere huizen zien we dikwijls een tegelwand op de achterwand van de keuken. Tegels op de keukenachterwand geven een klassieke look aan het geheel. Daarnaast zijn tegels natuurlijk heel praktisch. Tegels als keukenachterwand gaan jarenlang mee, kunnen tegen een stootje en zijn heel hygiënisch. Daarnaast zijn ze gemakkelijk schoon te maken en heb je enorm veel keuze in de soort tegel die je als achterwand wil in de keuken. Elke kleur is mogelijk en dan kan je ook nog kiezen uit leuke patroontjes, zoals mozaïek. Echter is er tegenwoordig zoveel meer mogelijk!

Achterwand keuken: tips & ideeën

Naast tegels op de keukenachterwand kan je ook kiezen voor een granieten achterwand, een natuurstenen achterwand, een RVS-achterwand, een kunststof achterwand, een glazen achterwand of een egale kleur door de achterwand van de keuken te stucen en verven. Je kunt zelfs een foto van je gezin als achterwand kiezen. Denk goed na over welke foto je kiest als achterwand voor de keuken, het is natuurlijk jammer als je deze elk jaar zou moeten vervangen.

Keuken achterwand: welk materiaal?

Welk materiaal kies je voor de keuken? De keukenachterwand bepaalt in grote mate de uitstraling van je keuken. Welk materiaal je kiest is afhankelijk van de sfeer die je wil creëren in de keuken. Wil je de klassieke look, passend bij een landelijk interieur? Dan zijn tegels een goede optie. Heb je een industrieel interieur? Dan is een RVS-achterwand niet alleen heel praktisch, maar past het ook perfect bij een industriële look. Bij een moderne keuken kan je kijken naar een glazen achterwand. Dit oogt heel strak. De materiaalkeuze is verder uiteraard afhankelijk van de eigenschappen. De keukenachterwand moet waterdicht zijn en bestand zijn tegen vet. Een houten achterwand is dus niet erg praktisch. Daarnaast moet de achterwand gemakkelijk te reinigen zijn.

Verschillende materialen keukenachterwand

Als je op zoek bent naar een goedkope en simpele oplossing, dan is een gestucte en geverfde keukenachterwand een goede optie. Een nadeel is dat hier snel vlekken op komen, die lastig te verwijderen zijn. Het voordeel is dat je de achterwand snel een ander kleurtje kunt geven.

Wil je de keukenachterwand beschermen en makkelijk kunnen schoonmaken? Kies dan voor een industriële RVS-achterwand. Deze achterwand is betaalbaar en past goed bij een moderne keuken. Een nadeel is dat RVS snel krast, dus niet schoonmaken met een schuursponsje!

Een keukenachterwand van glas is origineel en zeer duurzaam. Glas geeft de keuken een strakke look. Daarnaast is een glazen achterwand eenvoudig te reinigen, maar je ziet er wel snel vlekjes op. Ook kan een glazen achterwand in verschillende kleuren worden gespoten, of kies voor mat glas.

Een kunststof achterwand is ook een optie. Hier wordt vaak voor gekozen als het keukenblad ook van kunststof is. Het blad loopt dan mooi over in de keukenachterwand. Een kunststof achterwand is relatief goedkoop.

Nog een andere optie is een keukenachterwand met foto of print. Dit staat heel vrolijk en persoonlijk. De foto wordt afgeschermd door een glasplaat. Maak je keuken uniek met een mooie foto.

Tegels worden nog steeds het vaakste gekozen voor de keukenachterwand. Bij Vloeren.nl vind je een breed assortiment tegels. Bekijk het gehele aanbod online!