Een ecologische kurkvloer haalt de natuur in huis!

Kurkvloer, een ecologische keuze

Een kurkvloer is gemaakt van natuurlijk materiaal waarvoor geen bomenkap nodig is. Kurkvloeren worden namelijk gemaakt van de bast van de kurkeik. Om de tien jaar wordt de bast geoogst, daarbij blijft de boom zelf intact. Er gaat dus geen bos verloren bij het produceren van kurkvloeren! 

Voordelen van een kurkvloer

Naast het feit dat kiezen voor een kurkvloer een bewuste en verantwoorde keuze is, hebben deze vloeren nog veel meer voordelen. Zo voelen kurkvloeren lekker zacht aan als je erop loopt. Ze zijn zeer elastisch en dat geeft veel loopcomfort. Dit loopt veel fijner dan bijvoorbeeld een harde tegelvloer. Ook voelt het stukken warmer aan. 

Kurkvloeren zijn geschikt voor de badkamer

Een kurkvloer kan ook worden geplaatst in de badkamer of keuken. Kurkvloeren kunnen zelfs in alle ruimtes van de woning worden geplaatst. Kurk is namelijk waterbestendig. Een kurkvloer in de badkamer is een hele slimme keuze, want dan heb je niet alleen een waterbestendige vloer, maar ook een lekkere zachte vloer die warm aanvoelt. Wel zo lekker als je net de douche uitstapt! 

Vloerverwarming combineren met kurkvloer

Een kurkvloer heeft een goede isolerende werking en voelt van zichzelf al lekker warm aan. Hoewel kurk wel te combineren is met vloerverwarming, is het niet aan te raden. De isolerende eigenschappen van de kurkvloer werken namelijk het effect van de vloerwarming tegen. Daardoor zal het rendement van de vloerverwarming niet erg hoog zijn. Met andere woorden moet je veel harder stoken voordat de warmte door de kurkvloer heen komt. Dat zou zonde zijn van de vloerverwarming (en de energierekening).

Kurkvloeren zijn geluiddempend

Dankzij de isolerende werking van kurkvloeren hebben deze vloeren ook direct een goede geluiddemping. Dat betekent dat je zelf weinig tot niks hoort als je over de vloer loopt, maar eventuele benedenburen horen je ook niet lopen. Dat is wel zo fijn in bijvoorbeeld een appartement. 

Hygiënische kurkvloeren

Kurkvloeren hebben een antistatische werking en stoten vuil af. Als je allergisch bent voor huisstofmijt, dan is een kurkvloer dankzij de vuilafstotende toplaag een perfecte keuze voor jou. Regelmatig stofzuigen en afnemen met een vochtige doek is meer dan voldoende. Een kurkvloer kan met het juiste onderhoud lang meegaan. 

Ruime keuze kurkvloeren

Krijg je bij het woord ‘kurk’ het beeld van een bruinkleurige vloer voor je? Dat kan, maar het hoeft niet: kurkvloeren zijn beschikbaar in vele verschillende kleuren en dessins. Je zit dus echt niet vast aan een bruine kurkvloer. Bekijk ons assortiment kurkvloeren en kies de kleur uit die je het mooiste vindt! 

Kurkvloeren met kliksysteem

Kurkvloeren hebben een kliksysteem dat vergelijkbaar is met het kliksysteem van laminaat. Daardoor zijn deze vloeren heel gemakkelijk zelf te leggen. Je hebt bij kurkvloeren geen super strakke ondergrond nodig. Er zijn ook kurkvloeren die je aan de ondergrond kunt verlijmen. Met enige ervaring is dat ook zelf te doen, maar het beste kies je dan voor onze legservice. 

Goedkope kurkvloeren

Wij hebben verschillende kurkvloeren in het assortiment voor de laagste prijs. Hoe dikker en zwaarder de vloer is, hoe duurzamer. Heb je nog vragen over kurkvloeren of heb je hulp nodig bij het uitkiezen van de beste vloer voor jouw woning? Neem dan gerust contact op.