Hongaarse Punt: het alternatief voor de visgraat vloer

Voor degene die op zoek is naar iets anders dan de visgraat vloer, is de Hongaarse Punt een echte aanrader. Visgraat vloeren zijn momenteel erg trending. De Hongaarse Punt is hier familie van, maar oogt toch nét even wat anders. Ook merken we dat deze vloer steeds populairder wordt! Misschien heb je er nog nooit van gehoord, of misschien wil je er gewoon wat meer informatie over. In deze blog lees je de kenmerken van de Hongaarse Punt laminaat en wat het verschil is tussen de visgraat vloer en de Hongaarse Punt.

Verschil Hongaarse Punt en visgraat vloer

Beide vloeren behoren tot de visgraat familie en zijn erg chique en tijdloos. Toch zijn er wel degelijk verschillen die een behoorlijke impact op je interieur kunnen hebben. Zo bestaat een visgraat vloer uit planken die in een perfecte rechthoek zijn gesneden. De linker- en de rechterplank wordt onder een hoek van 90 graden gelegd, waarbij de korte kant van de ene plank aansluit op de lange kant van de andere plank. Deze planken worden in elkaar verweven, waardoor het een natuurlijke verdeling krijgt. Op deze manier lijkt het uiteindelijk op een graat van een vis, vandaar ook de naam visgraat vloer.

De Hongaarse Punt daarentegen bestaat uit planken die bij de uiteinden schuin zijn afgesneden. De manier van leggen is ook anders, dit zorgt tevens voor het grootste verschil met de visgraat vloer. De linker- en rechterplank worden namelijk onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd, waarbij de bovenzijden op elkaar aansluiten. Hierdoor krijg je een rechte lijn in het patroon, wat zorgt voor een symmetrische en rustige uitstraling zorgt. Men noemt dit ook wel de ‘Sergeanstreep’.

Hongaarse Punt laminaat

De Hongaarse Punt is te verkrijgen in PVC, hout en laminaat. In deze blog gaan we in op de laminaat versie van de Hongaarse Punt. Want, wil je het zelf leggen? Dan hebben wij de ultieme vloer om heel erg makkelijk jouw Hongaarse Punt te leggen. In ons assortiment hebben wij namelijk rechthoekige platen met het patroon van de Hongaarse Punt. Niet meten of je de juiste hoek gelegd hebt of dat de platen goed op elkaar aansluiten. Een goede ondervloer kiezen, de platen tegen elkaar aanklikken en je Hongaarse Punt laminaatvloer ligt binnen een mum van tijd! En niemand die doorheeft dat dit platen zijn, want het is nauwelijks van de plankenversie te onderscheiden!

Waar komt de Hongaarse Punt het beste tot zijn recht

Veel mensen denken (vanwege de naam) dat de Hongaarse Punt uit Hongarije komt. Maar niets is minder waar. De Hongaarse Punt komt van origine uit Italië en deze trend is later overgewaaid naar Frankrijk. Hier zag je deze vloer terug in de klassieke interieurs, herenhuizen en de statige panden met een hoog plafond. Binnen deze interieurstijl zal de Hongaarse Punt perfect tot zijn recht komen. Maar ook binnen andere interieurs zorgt deze vloer voor een eyecatcher. Stel je voor een mooie donkere Hongaarse Punt in een stoerder interieur, een echt plaatje toch? Of een lichtere Hongaarse Punt in een landelijk interieur. Prachtig! De Hongaarse Punt doet het eigenlijk goed in elk interieur! Ook kan je deze vloer in kleinere ruimtes leggen. Waar een visgraat vloer sneller te druk oogt, zal een Hongaarse Punt rustiger ogen. Kortom genoeg opties!

Is de Hongaarse Punt ook jouw favoriet geworden? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment! Mocht je toch nog wat meer informatie willen, dan staan onze vloerenspecialisten voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen!