Klik PVC of plak PVC vloer op vloerverwarming?

Het meest geschikt voor vloerverwarming: Klik PVC of een plak PVC vloer? Deze vraag beantwoorden wij in deze blog!

De voordelen van Klik PVC

Voordat we ingaan op de vraag: klik PVC of plak PVC voor vloerverwarming? Vertellen we je eerst wat de voordelen van klik PVC zijn. Eén van de vele voordelen van klik PVC is dat het makkelijk zelf te plaatsen is. Dit scheelt een heleboel kosten op het legwerk van de vloer!

De legwijze van een klik PVC vloer komt in de buurt van een laminaat vloer. Bij klik PVC is er net zoals bij laminaat een ondervloer nodig en hoeft de basisvloer niet geëgaliseerd te worden. Mits de ondergrond zo goed als vlak is natuurlijk.

De voordelen van plak PVC vloeren

Daarnaast heeft een verlijmbare PVC vloer ook veel voordelen. Wanneer je een plak PVC plaatst is het belangrijk dat de ondergrond vlak is, er mogen geen oneffenheden in de basisvloer zitten. De basisvloer moet volledig vlak zijn omdat een plak PVC vloer uit dun materiaal bestaat. Voordat een plak PVC vloer wordt verlijmd moet het dus eerst geëgaliseerd te worden.

Een plak PVC vloer heeft als grote voordeel dat het dus zonder ondervloer gelegd kan worden. Daarnaast heb je bij deze soort PVC vloeren geen plakplinten nodig. Omdat een verlijmbare PVC vloer niet kan uitzetten, kan je de randen van de vloer afkitten. Dit geeft een strakke en moderne look aan de vloer.

PVC combineren met vloerverwarming

Om antwoord te geven op de vraag in de titel is het handig om te weten wat het verschil is tussen een klik PVC vloer en een plak PVC vloer. Het grootste verschil tussen de twee is de legwijze. Klik PVC wordt dus ‘zwevend’ gelegd met een ondervloer en een plak PVC vloer wordt vast verlijmd.

Omdat een plak PVC vloer geen ondervloer nodig heeft, is het meer geschikt voor vloerverwarming dan klik PVC. Daarnaast bestaat plak PVC uit dunner materiaal dan klik PVC vloeren. Dit zorgt er voor dat het de warmte van een vloerverwarming beter kan geleiden en je meer rendement hebt van je vloerverwarming.

Met de juiste ondervloer kan je klik PVC ook super goed combineren met vloerverwarming! De ondervloer ‘Decibel Killer Pro Silence *klik-PVC*’ is de beste ondervloer om te combineren met vloerverwarming. Deze ondervloer zorgt voor een minimale warmteweerstand, waardoor je optimaal kunt genieten van je vloerverwarming.

Contact

Heb je nog vragen over de combinatie van PVC met vloerverwarming? Neem dan vooral contact met ons op! We staan je graag te woord.