Kurkvloeren: is een kurkvloer geschikt voor mijn huis?

Kurkvloeren zijn gevoelig voor zonlicht

Zoals hierboven al kort werd uitgelegd, heeft een kurkvloer vele voordelen. Toch zijn ze niet tegen alles bestand, zo kunnen ze bijvoorbeeld niet goed tegen direct zonlicht. Directe zonnestralen kunnen ervoor zorgen dat kurkvloeren na een poosje verkleuren. Goede zonnewering is dus een must bij een kurkvloer.

Kurk is zacht materiaal

Kurkvloeren zijn gemaakt van de bast van de kurkeik en voelen lekker zacht aan. Helaas kan dit zachte materiaal ook een nadeel zijn, bijvoorbeeld als je veel zware meubels hebt. De afdrukken van de poten kunnen deukjes maken in de vloer. Echter zullen deze deukjes vanzelf weer gladtrekken, want kurkvloeren zijn namelijk erg elastisch. Deukjes zullen dus niet lang zichtbaar zijn. Een beschadiging repareert zichzelf echter niet. 

Beschermende toplaag kurkvloer

Een kurkvloer kan in principe in elke ruimte worden gelegd, maar daarbij is de toplaag wel erg belangrijk. Onze kurkvloeren hebben standaard een sterke toplaag zodat de vloer ook geplaatst kan worden in de badkamer of keuken. Ook in de ruimtes die veel worden belopen kan de kurkvloer geplaatst worden. Je kunt kiezen voor een extra vernislaag voor extra slijtvastheid. 

Leggen van een kurkvloer

Het leggen van een kurkvloer komt overeen met het leggen van een laminaatvloer. Als je kiest voor een kurkvloer met kliksysteem, dan is de vloer eenvoudig zelf te leggen. De ondergrond hoeft ook niet 100% egaal te zijn bij een kurkvloer met kliksysteem. Als je de kurkvloer wil laten verlijmen, raden we een professional aan. Tevens moet de ondergrond wel strak egaal zijn. We hebben een professionele legservice die je hierbij kan helpen. 

Kan een kurkvloer met vloerverwarming?

Een kurkvloer is te combineren met vloerverwarming, echter heeft de vloer een goede thermische laag waardoor het rendement van de vloerverwarming verloren kan gaan. Wil je meer weten over kurkvloeren, neem dan gerust contact op of kijk bij één van onze andere blogs over kurkvloeren!

Bekijk hier ons volledige assortiment kurkvloeren.