Levensduur vloeren & garantieperioden

Levensduur van PVC-vloeren

De toplaag bepaalt de levensduur van PVC-vloeren. Hoe dikker deze toplaag, hoe langer de levensduur van de PVC-vloer. In onze webshop vind je PVC-vloeren met een toplaag van twee verschillende diktes: een toplaag van 0,3 mm en een toplaag van 0,55 mm. Op de vloeren met een toplaag van 0,3 mm zit een garantieperiode van 15 jaar. Op de vloeren met een toplaag van 0,55 mm zit een garantieperiode van 25 jaar. Na deze periode vervalt de garantie, maar de vloer gaat daarna zeker nog jarenlang mee. PVC-vloeren met een toplaag van 0,3 mm worden meestal gelegd in woningen (woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer). PVC-vloeren met een toplaag van 0,55 mm worden gebruikt voor commercieel gebruik, zoals in hotels of restaurants of andere bedrijven. Overigens kunnen deze vloeren ook prima worden gelegd in een woning – het hangt er maar net van af hoe intensief je de ruimte gebruikt. 

Levensduur van houten vloeren

Naast PVC-vloeren hebben houten vloeren de langste levensduur. Een extra voordeel is dat houten vloeren gedurende hun leven alleen maar mooier worden. De houten parketvloeren in onze webshop hebben allemaal een totale dikte van 15 mm. Parketvloeren zijn opgebouwd uit twee lagen: een toplaag en een onderlaag. De toplaag is 3 mm dik. Hoe dikker de toplaag, hoe langer de levensduur. Een dikkere toplaag kan je vaker opschuren en opnieuw lakken of oliën. Houten vloeren hebben een levensduur van gemiddeld 40 tot 50 jaar. Toplagen van 3 mm kan je ongeveer 3 à 4 keer opschuren. Visgraatvloeren hebben een iets andere samenstelling, deze vloeren kan je wel tot 15 keer opschuren en opnieuw oliën of lakken. Voor visgraatvloeren gebruik je een andere soort olie die vaker te gebruiken is. 

Levensduur van laminaatvloeren

De levensduur van laminaatvloeren is korter dan andere vloeren. Daar is de prijs van laminaat ook naar. De levensduur van laminaat hangt af van de dikte van de vloer. Je kunt laminaat krijgen in verschillende diktes: 6, 7 en 8 mm dik. Hieronder geven we de levensduur en garantieperiode per laminaatsoort: 

  • 6 mm: levensduur 6 tot 15 jaar, garantieperiode 6 jaar
  • 7 mm: levensduur 15 tot 20 jaar, garantieperiode 15 jaar
  • 8 mm: levensduur 20 tot 25 jaar, garantieperiode 25 jaar

Heb je nog vragen over de verschillende soorten vloeren, de levensduur van een vloer of over een garantieperiode? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!