Linoleum vloer: goedkoop, divers en veelzijdig

Linoleum vloer online kopen

Linoleum vloer online kopen? Bij Vloeren.nl vind je een zeer ruim assortiment linoleum. Bekijk ons aanbod linoleum online.. Ons enthousiaste team helpt je graag bij het uitzoeken van je nieuwe linoleum vloer. Uiteraard gegarandeerd voor de laagste prijs!

Linoleum: duurzaam en hygiënisch

Linoleum is een vlakke vloer, er zitten geen groeven of nerven in. Hierdoor is de vloer zeer hygiënisch en tevens eenvoudig te reinigen. Het is natuurlijk een voordeel dat linoleum waterbestendig is, dat maakt het schoonmaakwerk nog gemakkelijker. Tevens is linoleum een zeer duurzame en milieuvriendelijke vloer. Het is een natuurproduct, hierdoor is de productie van linoleum niet slecht voor het milieu.

Kleuren linoleum vloer

Linoleum komt in vele verschillende soorten en dessins. Je kunt een vloer met één kleur kiezen, maar ook een vloer met een houtlook. Je vloer lijkt dan als twee druppels water op een parketvloer. Het voelt en klinkt natuurlijk wel anders. Daarnaast geniet je natuurlijk van de schoonmaakvoordelen van een linoleum vloer.

Linoleum gele waas

Zit er een gelige waas op je vloer? Dit kan voorkomen bij sommige nieuwe linoleum vloeren. Dit komt door de lijnzaadolie. Lijnzaadolie is het voornaamste bestanddeel van de vloer. Hierdoor kan de kleur van de vloer in huis anders lijken dan in de winkel of online. Geen zorgen, deze waas verdwijnt zelf door blootstelling aan licht. Deze verkleuring treedt op omdat linoleum een natuurproduct is.

Linoleum zelf leggen

De meeste linoleum vloeren worden verlijmd aan de ondergrond. Hiervoor moet de ondergrond zeer vlak zijn, bij oneffenheden van meer dan 2 millimeter moet de ondergrond worden geëgaliseerd. Dit geeft het mooiste effect en tevens blijft je nieuwe vloer dan het langste intact. Je kan linoleum zelf leggen. Kies dan voor een vloer met een handig kliksysteem. Dit kliksysteem maakt het mogelijk om de panelen zelf te leggen. Ook hierbij geldt dat er een egale ondergrond moet zijn. Kleine oneffenheden worden uitgevlakt door een goede ondervloer, maar de basis is en blijft belangrijk. Bekijk ons aanbod goedkope linoleum vloeren met of zonder kliksysteem.