Modern interieur stylen? Wij geven tips!

Een modern interieur is ruimtelijk en strak ingericht. De strakke lijnen en eenvoud van het interieur zijn belangrijke pijlers. Ook wordt er gebruik gemaakt van luxe materialen die altijd glad van oppervlak zijn. Alles qua indeling is erop gericht om zo veel mogelijk ruimte te creëren (of de illusie daarvan). In deze blog lees je alles over het moderne interieur!

Welke vloer in een modern interieur?

In een modern interieur zien we strakke vloeren met een glad oppervlak. Denk aan betonvloeren of gietvloeren, maar ook een tegelvloer past heel mooi bij deze stijl. Bij Vloeren.nl hebben we tegel laminaat en PVC-vloeren met een tegel look. Voor een ruimtelijk en strak effect kies je voor een egale kleur. Wist je dat we ook hoogglans tegel look hebben? Door het spiegelende effect lijkt de ruimte nog groter. Perfect voor de moderne woning! Bekijk hier al onze vloeren met tegel look.

Open en ruim

In het moderne interieur draait het allemaal om openheid en ruimtelijkheid. Je zult hier niet veel decoratie zien, slechts enkele stukken met een strakke vormgeving. De kleuren zijn ook rustig, vaak grotendeels wit met als accent wit of grijs. Af en toe is er een uitspatting van een felle kleur om een statement te maken.

De woonkamer, keuken en zithoek zijn vaak één grote ruimte. Veel lichtinval is ook een kenmerk van een modern interieur. Vaak zie je in dit soort huizen lichtkoepels, schuifpuien of ramen van vloer tot plafond. Dit creëert een rustige ruimte waar je optimaal kunt ontspannen.

Meubels bij moderne stijl

Moderne meubels worden gekenmerkt door design of meubels die op maat gemaakt zijn. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van inbouwkasten, om nog meer ruimte te besparen en de strakke lijnen van de ruimte niet te onderbreken. De kleuren zijn sober; wit, grijs of zwart. Qua patronen blijft het ook rustig, denk hierbij aan natuurlijke en strakke patronen van bijvoorbeeld vloertegels. In de meubels zelf of in de decoratie zul je niet veel patronen zien.

Ben jij op zoek naar een rustige, moderne vloer? Bekijk hier ons aanbod vloeren die perfect zijn voor een moderne stijl!