Nieuwe vloer in de badkamer, welke opties zijn er?

Welke vloer in de badkamer?

Je gaat een nieuwe vloer uitzoeken voor de badkamer. In eerste instantie denk je waarschijnlijk aan tegels, want deze zijn waterdicht. Dat is wel zo handig in de badkamer, natuurlijk. Maar wist je dat je ook heel goed een PVC-vloer in de badkamer kunt plaatsen? PVC is waterdicht en daarnaast perfect te combineren met vloerverwarming. Naast tegels of PVC kan je ook nog kiezen voor laminaat. 

Badkamertegels uitzoeken

Veel mensen kiezen voor tegels in de badkamer en dat is ook een hele logische keuze. Tegels zijn vochtbestendig en beschadigen niet snel. Toch hoef je niet per se voor badkamertegels te kiezen. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk. Hoe lekker zou het zijn als je niet met je blote voeten op koude tegels staat, maar op een heerlijk warme PVC-vloer met vloerverwarming? 

PVC-vloer in de badkamer

Een PVC-vloer is één van de meest geschikte vloeren voor de badkamer. Dat komt omdat PVC uit kunststof bestaat en dus waterbestendig is. Het materiaal is erg dun en daardoor perfect te combineren met vloerverwarming. Heerlijk, vloerverwarming in de badkamer! Nooit meer koude voeten in de ochtend, als je net uit bed stapt en nog lekker warm bent. PVC-vloeren zijn zeer duurzaam en hebben een levensduur van tientallen jaren. Om volledige waterdichtheid te krijgen, raden we aan om een verlijmbare PVC-vloer te kiezen. Deze wordt aan de ondergrond gelijmd, waardoor er geen ruimte is voor kiertjes of naden. Doordat PVC geen natuurlijk materiaal is, zal de vloer niet gaan werken in contact met water. Of er nu een druppel op de vloer valt of een hele emmer water, dat zal bij een PVC-vloer niet uitmaken. 

Laminaat in de badkamer

Sommige soorten laminaat zijn ook geschikt voor de badkamer. Laminaat valt in de goedkopere categorie en heeft niet zo’n lange levensduur als PVC. Een goede laminaatvloer gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee. Voor een vochtbestendige laminaatvloer in de badkamer moet je goed letten op de kwaliteit van het laminaat en er een passende ondervloer bij nemen. Laminaat kan je eenvoudig zelf leggen, wel is het aan te raden om een waterdichte kit te gebruiken om de naden dicht te maken. Zo ben je verzekerd van een vochtbestendige vloer. Een emmer water op de vloer gooien is echter niet aan te raden. Als je dat wil doen, kan je beter een PVC-vloer kiezen. 

Nieuwe badkamervloer uitkiezen

Wil je ook van je ouderwetse badkamertegels af? Laat je inspireren door de mooiste vloeren op Vloeren.nl. Momenteel zijn betonlook vloeren en vloeren met een lichte kleur heel populair. Een lichte vloer laat de ruimte groter lijken, voor een badkamer is dat ideaal aangezien badkamers vaak niet heel groot zijn. Of creëer een mysterieuze en eigenzinnige look met een hele donkere vloer. Het mooie aan een PVC-vloer in de badkamer is dat er ontzettend veel keuze is qua kleur en uitstraling. Welk interieurbeeld je ook in je hoofd hebt, bij Vloeren.nl vind je een passende vloer. Bekijk ons aanbod!