Het verschil tussen PVC en laminaat

Wanneer je een nieuwe vloer wilt gaan leggen heb je een groot aanbod aan soorten vloeren waar je uit kan kiezen. Laminaat en PVC zijn soorten vloeren die het meest gewild zijn. In eerste instantie lijken deze vloeren erg op elkaar, maar er zitten weldegelijk verschillen tussen PVC en laminaat vloeren. In dit artikel leggen we uit wat de verschillen zijn tussen PVC en laminaat vloeren.

Het verschil tussen PVC en laminaat

Op het eerste gezicht lijken PVC en laminaat vloeren erg op elkaar. Het materiaal in de planken laat al zien dat er veel verschillen zitten tussen de twee.

PVC is gemaakt van Polyvinylchloride. Dit is een soepel, dun middel dat makkelijk te bewerken is. Laminaat bestaat uit verschillende houten lagen die worden samengeperst. Dit maakt een laminaat vloer ook meteen iets dikker.

Daarnaast wordt een laminaat vloer alleen zwevend gelegd. En kan een PVC vloer worden verlijmd en geklikt.

Wat is warmer: PVC of laminaat?

Omdat er verschil in de dikte van de vloer zit, verschillen de vloeren ook in warmte. PVC is de beste geleider van warmte. Ook kan een verlijmbare PVC vloer direct worden verlijmd op de basisvloer. Dit zorgt voor een maximale geleiding met de vloerverwarming. Dit komt voornamelijk doordat PVC dunner is dan laminaat. Met de juiste ondervloer is laminaat ook zeker geschikt voor vloerverwarming!

Ondervloer voor PVC en laminaat

Een ondervloer voor PVC en laminaat verschilt ook van elkaar. Omdat PVC vloeren wat dunner zijn dan laminaat vloeren hebben ze ook een dunnere ondervloer nodig.

Voor een verlijmbare vloer is zoals gezegd geen ondervloer nodig. Voor klik PVC wordt de ‘Decibel Killer Pro Silence *Klik-PVC* het meest gebruikt. Deze ondervloer is perfect voor het gebruik van vloerverwarming. Door de minimale warmteweerstand heb je het meeste rendement van je vloerverwarming. Verder kan je voor extra geluidsdemping en isolatie de ‘Green floor ondervloer *PVC*’ het beste gebruiken.

Voor laminaat moet een iets dikkere ondervloer gebruikt worden omdat het meer materiaal moet kunnen dragen. Een ondervloer die erg geschikt is voor de vloerverwarming is de ‘Decibel Killer Vloerverwarming’. Mocht je een heleboel oneffenheden in uw basisvloer willen uitvlakken, dan kan je het beste de ‘Decibel Killer Green’ uitkiezen.

Contact

Heb je nog vragen over ons aanbod in PVC en Laminaat? Neem dan contact met ons op! We staan je graag te woord.