Wat heb ik nodig om zelf mijn PVC-vloer te leggen?

Zit je erover te denken om een PVC-vloer aan te schaffen en wil je deze graag zelf leggen met het oog op kostenbesparing? Dat kan heel goed! Normaal gesproken is het leggen van klik-PVC goed zelf te doen en raden we het aan om laten leggen van plak-PVC door een professional te laten doen. Met onze Flex Pro ondervloer kan je echter jouw plak-PVC ook zelf leggen! Dus of je nu kiest voor plak of klik, je kunt het zelf!

Klik of plak?

Voor je een PVC-vloer gaat kopen, is het op zich handig om te weten of je voor klik of plak gaat. Een klikvloer kan je door middel van het kliksysteem aan elkaar bevestigen. Je hebt dan een goede ondervloer nodig. De ondergrond (de bouwvloer of de huidige bestaande vloer) moet relatief glad zijn. Bij oneffenheden groter dan 2 millimeter is het verstandig om de vloer te egaliseren. Op den duur kan je anders de vloer kapot lopen.

Kies je voor een plakvloer? Normaal gesproken is dat iets meer werk, vooral als je de ondergrond laat egaliseren. Dat moet dan drogen en vervolgens kan de vloer worden verlijmd. Gelukkig kan je nu een plak PVC-vloer zelf leggen met behulp van onze handige Flex Pro ondervloer! Deze ondervloer bestaat uit een zelfklevende laag. Je rolt de ondervloer eerst uit en dan verwijder je de plastic laag, zodat de lijmlaag vrij komt. Vervolgens kun je de PVC-vloer strook voor strook leggen. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Plak PVC-vloer zelf leggen

Als je een plak PVC-vloer zelf gaat leggen, dan is het wel erg belangrijk om de ondergrond goed te egaliseren. De Flex Pro ondervloer is namelijk maar erg dun en vlakt lang niet alle oneffenheden uit. Grote oneffenheden zal je op den duur terug zien in het oppervlak van de vloer. Dat wil je natuurlijk voorkomen, je wil zo lang mogelijk genieten van je nieuwe vloer. PVC-vloeren zijn heel geschikt voor vloerverwarming en hebben nauwelijks tot geen loopgeluid.

Kies je voor klik-PVC? Dan is de Decibel Killer Pro Silence de perfecte ondervloer voor jou.

Overige benodigdheden

Wat je verder nodig hebt voor het leggen van een PVC-vloer is:

  • Een stanleymesje om de stroken op maat te snijden
  • Plinten

En dan ben je al klaar! Een nieuwe vloer kopen en leggen hoeft dus niet duur te zijn. Kijk bij onze PVC-vloeren voor het volledige aanbod!